vineri, decembrie 30, 2011

2011 in imagini, si planuri pentru 2012

            Ma uit in urma si pot sa spun ca anul 2011 a fost un an frumos, dar si agitat, cu noi inceputuri pentru noi in multe privinte. Am facut cateva schimbari in casa, am crosetat mult, am impletit, am citit, am vazut alte tari, am fost la mare, am fost la munte, eu si sotul ne-am facut mai mult timp pentru noi doi, dar am petrecut si multe momente frumoase impreuna cu toata familia. Da, pot spune ca a fost un an bogat, si am invatat foarte multe de-a lungul lui. Am avut si dificultati, in special financiare, dar care ne-au invatat sa fim mai cumpatati si mai economi ca inainte. Pe langa asta a trebuit sa ma despart pentru un timp de draga mea prietena Nicoleta, de care imi este foarte dor :((.

Pentru 2012 mi-am stabilit cateva obiective, pe care sper sa le ating, cu voia si ajutorul lui Dumnezeu.
1.Sa-mi organizez mai bine timpul. Multe lucruri care s-au intamplat anul acesta m-au luat oarecum pe nepregatite, si la un moment dat am intrat in criza de timp, si n-a putut sa fac tot ce mi-am dorit. Pentru asta o sa-mi fac lunar un plan scris, ca sa stiu exact ce am de facut, si cand.
2.Viata duhovniceasca - pe langa faptul ca vreau sa merg la biserica, sa tin posturile, si sa ma spovedesc macar la 40 de zile, vreau sa invat un verset biblic pe saptamana, si sa citesc Sf. Scriptura intr-un an. Nu o sa mai folosesc un program de citire paralel, cum a incercat in alti ani, fiindca pentru mine a fost total ineficient. O sa-mi fac o lista cu toate cartile, si  o sa incep cu Noul Testament. O sa citesc cat de mult pot intr-o zi, si o sa-mi notez. La final de saptamana o sa fac bilantul si o sa tai de pe lista cartile citite.
3. Educatia copiilor- sa facem saptamanal o activitate in familie. Sa citim in fiecare seara din Biblia copiilor, si cate o poveste. Sa facem saptamanal o activitate la ”Scoala de duminica„. Sa o invat pe Teodora literele si cifrele. Daca s-ar prinde si cititul de ea, ar fi excelent :)). Sa facem activitati de scriere. Sa lucram macar o data pe saptamana la engleza.
4. Organizarea casei - timpul pe care il am pentru activitati casnice s-a redus simtitor. De aceea a trebuit sa gasesc solutii ca sa eficientizez activitatea. Cel mai mult imi ia spalatul si aranjatul hainelor, fiindca sunt foarte multe. Asa ca sunt in curs de reorganizare a dulapurilor- reduc hainele la minim, pastrez strictul necesar.
In rest merg pe sistemul obisnuit- gasiti amanunte aici.
5. Organizarea bugetului - multumita Iuliei de la economisim.info am reusit sa deschid un cont de economii, si sa pun ceva in el :)). Mi-am propus sa virez acolo alocatia copiilor lunar, si cate ceva pe deasupra, cand se mai poate. Acesta va fi fondul  de rezerva. Pe langa asta am stabilit un buget fix pentru mancare, in care ma voi stradui sa ma incadrez.Voi incerca sa aplic mai multe din ideile de pe blogul ei, fiindca sunt de mare folos.
6. Hobby- anul acesta voi croseta si impleti mai putin, fiindca imi doresc sa invat un nou hobby, si anume scrapbookingul. Am deja un proiect in minte- e vorba de un album cu versetele biblice pe care intentionez sa le invat anul acesta. O sa lucrez o pagina pe saptamana. Deocamdata nu imi propun mai mult, intai sa vad cum merge.
Pe langa scrapbooking sper sa incapa si un pic de crosetat. Vreau sa termin paturica de la provocarea de primavara. Daca reusesc sa inghesui si niste decoupage printre ele pot sa spun ca am avut un an plin :)).
7. Blog si jurnalit -imi pare rau ca nu am bloguit mai mult in acest an. Nu cred ca voi reusi performanta de a scrie zilnic, dar sper ca macar de doua- trei ori pe saptamana sa postez cate un articol. Fiindca acum am niste zile libere, o sa pregatesc cateva postari in avans.Voi organiza in continuare darul de blog lunar, iar in martie si in noiembrie vom avea schimbul de ornamente al copilasilor ortodocsi. Mai am in minte ceva provocari interesante, dar voi vedea cum stau cu timpul.
Intentionez sa jurnalesc mai mult si in scris- vreau sa folosesc scrapbookingul la aceasta activitate.
Cam acestea ar fi in mare scopurile mele in acest an, voi vedea la sfarsit ce si cat am reusit sa duc la capat.
Voi aveti ceva planuri pentru 2012? Daca le-ati scris pe blog, lasati un link, daca va face placere :).
Va doresc o zi frumoasa!
Irina