sâmbătă, mai 19, 2012

Carti pentru copii de la Potamitis

 Zilele trecute am reusit sa ajung pana la libraria Sophia, si am descoperit acolo, cu mare bucurie, carticelele pentru copii de la editura Potamitis. Oftasem mai de mult , cand le-am vazut in greceste, chiar ma gandeam ca ar fi fain sa se gaseasca si in romana - iata ca mi-am vazut visul cu ochii :)).


Textul e accesibil, iar ilustratiile sunt foarte dragute, potrivite pentru o lectura scurta de seara.

Irina

7 comentarii:

  1. Par foarte interesante! si eu le citesc fetelor Mica Biblie si povestiri din pateric si sunt foarte interesate, cel putin cea mare!

    RăspundețiȘtergere
  2. I've bought some of their books as gifts for little ones in my life, including my 16 year old :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Am trecut si eu ieri pe la Sophia, cu gandul sa iau colectia asta, dar nu m-am indurat, mi s-a parut prea scumpa pt cat sunt de mici carticelele.Sunt foarte frumoase, dar foarte mici, cat podul palmei si subtirele tare, parca n-as da atatia bani pe ele.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, din pacate sunt mult prea scumpe. Asa cum face biserica de obicei, vrea sa scoata bani, muuulti bani, de pe spatele credinciosilor. Nu ii mai ajuta Dumnezeu sa se sature.
    Din pacate, sau din fericire, am primit o garamada de carticele pentru copii de la pocaiti, mai exact de la baptisti. Sunt foarte frumoase, educative si au fost daruite cu drag, nu vandute pe multi bani.
    De aici copii au mai invatat ceva (din pacate): ca la biserica ortodoxa orice lucru, oricat ce mic, le depaseste buzunarul, pe cand de la baptisti au primit multe lucruru cadou, incepand de la carticele religioase pana la cadouri de Craciun si Pasti si invitatii la joaca in curtea bisericii sau in sala lor de ... petreceri (scuze, nu stiu cum se numeste sala, nu sunt practicanta). De mici am fost cu ei sa donam la o asociatie lucrusoarele de care nu mai aveau nevoie, deci ei nu pricep de ce popii aia cu burti mari, imbracati ca la carnaval si cu tone de aureturi pe ei isi parcheaza gipanele pe trotuarul de la mitropolie si intind mana sa le mai dai.

    RăspundețiȘtergere
  5. Aditzule, intradevar, sunt un pic cam scumpe.

    Mihaela,sunt si la noi carti pentru copii pe masura buzunarului.Baptistii ofera multe lucruri cadou si fiindca incearca sa atraga la ei oamenii.Cred ca e bine sa mergem la biserica ca sa-L primim pe Dumnezeu, nu din interes material. Dar si la noi sunt parohii unde copii primesc daruri, si au activitati diverse, asa ca nu e bine sa generalizam. La parohia noastra este scoala de duminica pentru copii, si la finalul orei servesc impreuna ceva bun- un dulce, suc. Cu diverse ocazii primesc si cadouri (dulciuri, carti), se joaca impreuna in curtea bisericii, samd..Mai exista cateheza pentru tineri si pentru adulti, se organizeaza pelerinaje, tabere, deci se fac si la noi atatea, trebuie doar sa ne implicam in viata parohoiei. Daca noi trecem pe la biserica din an in Pasti evident ca nu vom sti nimic din aceste lucruri.

    RăspundețiȘtergere
  6. Irina, Dumnezeu sa-i binecivanteze pe preotii care isi fac munca cu daruire si stiu sa se poarte cu copii in special si cu oamenii in general!
    Pentru cei care fac din dragoste preotia, ma rog lui Dumnezeu sa ii aiba in paza sa si sa reuseasca sa isi duca munca la bun sfarsit.
    Din pacate am cunoscut niste afaceristi de preoti aici in Timisoara care se mai si purtau urat, iar pe cel pe care il gasisem cu drag de biserica si de copii, care chiar facea ceva pentru comunitatea ortodoxa si nevoiasi, l-au indepartat de la mitropolie (a Banatului).
    Am gasit si preoti tineri si cu daruire, dar care sunt obligati sa stea pe langa cei batrani si hapsani.
    Sper ca vom ajunge si noi ca pocaitii intr-o zi, in fond ne vegheaza acelasi Dumnezeu mare si sfant, slavit fie numele Lui.
    Tu esti o mare doamna, o Preoteasa (cu p mare) sper ca sotul tau sa fie unul din acei preoti (deosebiti in zilele noastre) despre care vorbesti. Chiar tu esti un exemplu pentru orice preot, orice barbat in sutana iti poate saruta mana in fiecare zi sa-ti spuna "Dumnezeu sa te binecuvanteze!".
    Multumesc pentru tot ce faci, chiar daca din comentariile mele mai razbate inca frustrarea pentru zilele tulburi in care traim.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mihaela, multumesc pentru aprecieri, dar chiar nu le merit. Daca fac vreun lucru bun numai Dumnezeu merita slava.Am o multime de pacate si nu pot fi deloc exemplu.Esti prea draguta.Sotul meu nu e preot, suntem amandoi doar simpli credinciosi.
    Referitor la preoti, nu trebuie sa ne smintim de pacatele lor, ca si de pacatele noastre se smintesc multi, si cum vom da raspuns?mai bine ne ingrijim de sufletul nostru, si sa facem ce putem acolo unde suntem

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.