duminică, aprilie 01, 2012

Inceput de aprilie

Imi place fiecare inceput- de an, de luna- e ca si cum as avea in fata un caiet nou, cu pagini nescrise, pe care sunt nerabdatoare sa il umplu cu lucruri frumoase, de folos, si cu idei constructive :).


Privind retrospectiv,  luna martie a fost destul de productiva. Fiind post am incercat sa ajung mai des la biserica, si sa citesc cateva carti duhovnicesti pentru care n-am gasit timp pana acum .
 Pe langa asta am reorganizat toata casa (iar :)) - sper ca pentru ultima oara). Despre „scoala de duminica” nu v-am mai povestit nimic, fiindca la biserica noastra, dupa slujba, este cateheza pentru copii, si am inlocuit scoala de acasa cu cea de la biserica :).
Luna aprilie se anunta destul de incarcata duhovniceste vorbind - urmeaza ultimele doua saptamani din post, cu duminica Floriilor si deniile din Saptamna Patimilor. Apoi Sarbatoarea Invierii si Saptamana Luminata.
Nu am de gand sa fac pregatiri exagerate pentru masa de Pasti - vom avea un meniu obisnuit, foarte simplu, la care se vor adauga pasca si ouale rosii.
 Curatenia e facuta, cu rufele sunt la zi, urmeaza vacanta scolara si concediul, asa ca sper sa strecor crosetatul si scrapbookingul inapoi in program :).
Va doresc un aprilie binecuvantat!

Irina

Duminica, ziua Domnului...

Cinstiti zilele Mele de odihna, ca sa fie semn între Mine si voi, ca sa stiţi ca Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru.
(Iezechiel 20:20 )

sursa: google


Cel ce se osteneste cu adevarat, acela vede limpede ca fara ajutorul lui Dumnezeu nu faci nimic. Intrucât această lectie se repeta toată viata, în inima se formeaza convingerea ca doar ceea ce este rau e al nostru, iar ce e bun este de la Domnul. Si atunci, ce ne mai ramâne? Ne ramâne doar să strigam: „Dumnezeule, milostiv fii mie, pacatosului!” – însa fara nici o miscare de disperare sau chiar renuntare la asteptare.
Sf. Teofan Zavoratul


http://www.cuvantul-ortodox.ro/duminica-mariei-egipteanca-predica-teofan-zavoratul-fiii-zevedeu-cerere/#more-44680

Va doresc o duminica placuta!
Irina