joi, octombrie 25, 2012

Butasi de trandafiri


Am primit de la cineva butasi de trandafiri cataratori, ca sa-i pun in gradina. Soiurile sunt cele de mai jos:

New Down



Coral Down




Golden Shower



Din pacate pamantul e lutos si tare ca piatra, ma mir ca totusi creste iarba pe el. Am cumparat niste pamant de flori, si ma gandesc sa-l pun in gropi inainte de a planta butasii.Sper sa se prinda, ca mi-ar parea rau sa-i pierd.


Irina

Trigoane cu mere



 Imaginati-va o dimineata friguroasa, ploioasa, in care stati acasa, ideal in fata semineului :)), si alaturi de cafeluta aveti o bunatate de trigon cu mere. Deasupra- zahar caramelizat, inauntru - umplutura savuroasa de mere, aromata cu scortisoara.Yam, yam, bun-bun si usor de facut! Se pot pregati seara, le lasati in frigider, si dimineata cand va treziti le aruncati rapid in cuptor. Pana va spalati pe fata si faceti cafeaua trigoanele sunt gata :)

Ingrediente
1 pachet aluat foetaj
4-5 mere 
zahar si scortisoara dupa gust

Pentru umplutura curatam merele de cotor si coaja, si le dam pe razatoarea mare. Se pun intr-o cratita, cu zahar si scortisoara dupa gust, si se calesc pana se inmoaie.



Aluatul de foetaj se lasa la dezghetat. Foaia se taie in patrate. Jumatatea fiecarui patrat (pe diagonala) se taie in fasii inguste. Pe coltul netaiat se pune umplutura. Fasiile se trag peste umplutura. Se presara deasupra cu zahar, si se dau la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, in jur de 15-20 de minute, pe hartie de copt.

Se savureaza fierbinti, cu ochii la ploaia rece de afara !:)

Irina