vineri, 1 noiembrie 2013

Noiembrie- luna multumirii: ziua 1


Daţi mulţumire pentru toate, căci aceasta este voia lui Dumnezeu, întru Hristos Iisus, pentru voi.
,,Ce poate să aline şi să înalţe sufletul nostru, să alunge de la noi întristarea sau chiar îndoiala? Ce ne poate încuraja pe calea vieţii?
Mulţumirea, adică mulţumirea conştientă, vie, din inimă adusă lui Dumnezeu pentru toate.
Nu toate cele trimise de către Dumnezeu ni se par milos­tivire: unele ni se pare greutate, povară mai presus de pu­teri; şi atunci mulţumirea se schimbă în plângere.
Înţelege, suflete credincios, că toate cele din viaţa ta fă­ră excepţie sunt milostivire, indiferent sub ce acoperământ negru s-ar arăta. Fie ca credinţa să ridice acoperământul, fie ca milostivirea să ţi se arate şi să pătrundă în tine. Orice necaz, orice apăsare şi trudă ne sunt trimise pentru a întări viaţa duhului nostru, care ne învaţă să mulţumim şi pentru cele ce ne fac să plângem, pentru că tot acestea ne-au învă­ţat să lăudăm.,,
Din Jurnalul unui preot ortodox, partea a 4-a
Sursa: “Cum să te mântuieşti în lumea contemporană”, Editura Platytera, Bucureşti, 2007
............................................
De meditat si de notat... ai trecut recent printr-o intamplare neplacuta, sau printr-un necaz?ce motiv de multumire ai gasi in cele petrecute?

3 comentarii:

 1. Motivul multumirii ar fi ca de fiecare data la necaz redescopar ca nu sunt singura si ca Dumnezeu nu ma lasa. Redescopar iubirea celor din jur si sprijinul lor si descopar din nou fericirea din lucrurile marunte, in cazul in care le trec poate uneori cu vederea.

  RăspundețiȘtergere
 2. Imi amintesc de anul trecut de provocarea ta, mi-a placut mult si o asteptam :*

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Anca, ma bucur ca ti-a placut si ca o reiei anul acesta :). Poate reusesti sa tii si un jurnal, va fi interesant sa il recitesti anul viitor :)

   Ștergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.