joi, noiembrie 28, 2013

De facut pana la Craciun

Frig, oameni buni, frig rau afara!Bate un vant taios care te ingheata instant, in caz ca ai proasta inspiratie sa iesi pe-afara. Din fericire n-avem treaba pe nicaieri pana maine dimineata, cand mergem care la serviciu, care la scoala .Dar, multumesc lui Dumnezeu, maine e vineri :)).


Eu mi-am terminat treburile prin casa si m-am facut confortabila. Un ceai fierbinte, pix, carnetel si calendarul in fata - vreau sa scriu tot ce am de facut pana la Craciun, ca sa fim pregatiti din timp.
Maine-poimaine e 1 decembrie, asa ca pot spune ca pana la Craciun mai sunt trei saptamani si trei zile.
Pe 1 decembrie vreau sa pun pe masa un aranjament de Advent, cu 4 lumanarele. Ma gandesc la ceva simplu, facut in casa. Mi-a placut ideea asta:


dar si asta

sursa
Tot pe 1 o sa scoatem calendarul cu carticele Povestiri de Craciun de Tony Volf, ca sa citim cate una in fiecare zi, pana la Craciun.
 Pana la Sf. Nicolae vreau sa cumpar cadouri pentru pus in ghetute, sa facem macar un ornament cu Sfantul, si sa decoram casa. Tot pana pe 6 as vrea sa facem ornamentele pentru Schimbul de Ornamente de Craciun al copilasilor ortodocsi, si sa le expediem, ca sa nu mai ramanem de caruta, ca anul trecut.
Pe 6 decembrie as vrea sa facem bradul si sa incepem sa invatam colinde. Nu am uitat de darul de blog pentru Luna Multumirii - inscrierile vor incepe pe 6 dec., asa ca fiti pe faza :).
 Pana pe 15 sper sa definitivez meniul de Craciun si sa fac toate cumparaturile necesare.
Intre 15 si 22 decembrie o sa pregatesc cadourile si o sa expediez felicitarile (daa, anul acesta vreau sa trimit felicitari obisnuite, ca pe vremuri). Poate o sa coc si cateva portii de fursecuri, dar nu promit nimic :)).
Pe 23 si 24 as vrea sa gatesc, si sa pun la punct ultimele detalii, astfel incat sa ne bucuram in liniste de Nasterea Domnului.
Voi ce planuri aveti?

Irina