Jurnalul a fost adus in blogosfera romaneasca de Corcodusa.
♥ PENTRU ASTAZI...
8 februarie 2014, sambata, ora 7.00
8 februarie 2014, sambata, ora 7.00
♥ Pe fereastra...
ca nu mi-am mai cumparat de mult o carte.
♥ Sunt recunoscatoare...
pentru ca ziua s-a lungit si o sa plec la serviciu pe lumina.
♥ In bucatarie...
deocamdata e liniste.In curand voi deschide cuptorul ca sa pun la copt o paine.
♥ Ce mai mesteresc/creez...
♥ Intentionez sa ...
crosetez ceva si sa-mi beau cafeluta :).
♥ Citesc...
... G.R. Walther - "Influenta limbajului pozitiv"crosetez ceva si sa-mi beau cafeluta :).
♥ Citesc...
♥ Sper...
ca zapada sa se topeasca in curand, si sa iasa soarele.Desi imi plac zilele innorate si cetoase, parca mi-e dor de un pic de soare stralucitor si cer albastru.
♥ Abia astept sa...
ma intalnesc in oras cu prietenele.
♥ Am invatat(invat) ...
♥ Prin casa...
toata lumea doarme...
♥ Ma intreb...
ce noutati mai sunt pe blogurile preferate.
♥ Un citat preferat pentru azi...
♥ Unul din lucrurile mele preferate...
painea proaspata
♥ Cateva planuri pentru restul saptamanii...
sa ma culc si sa ma trezesc mai devreme♥ O fotografie de astazi...
Irina
ce devreme ai inceput ziua :)
RăspundețiȘtergereda, m-am trezit cu noaptea in cap ca sa pun painea la cuptor :)
ȘtergereMmm...miroase a paine de casa pana la mine! :)
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru citatul parintelui Teofil, tare drag sufletului imi este...
cu drag!
ȘtergereIcoana cu Sf. Nicolae o am si eu :). Painea calda imi place si mie la nebunie dar din anumite motive nu imi voi lua niciodata o masina de paine...
RăspundețiȘtergereasta nu a fost paine facuta la masina, ci paine "artizanala" - e doar dospita si coapta, nu se framanta. Am facut de doua ori saptamana asta, dar pana sa-i fac o poza s-a terminat. Poate a treia oara e cu noroc :)
RăspundețiȘtergereBuna Irina,
ȘtergerePaine neframantat fac si eu. Am gasit o reteta pe un blog. Acolo era reteta cu 500 grame faina si 340 ml apa. Si se lasa la frigider 12 ore (cica minim) si apoi se impatureste si se coace intr-o cratita cu capac pusa in prealabil la incins in cuptor.
Eu am facut painea asta pana acum in fel si chip. In orice caz ea dospeste si la cald si in frigider. Nu o las niciodata 12 ore si minim 4, maxim pana apuc sa o bag la cuptor. Pun 1kg de faina si 680 ml apa si cu ce mai pun pe acolo fac 4 painici de 400-500 gr care ne ajung cateva zile.
Deci te incurajez sa jonglezi cu dublarea cantitatilor si coacera ei pentru ca este un aluat foarte maleabil (eu am facut si gogosi cu el, iar soacra mea a facut si cozonac foarte bun dupa reteta asta neframantat) care cred ca se preteaza si la pizza si la orice vrei tu sa mai faci cu coca.
Nu o coc in cratita incinsa cu capac ci in orice forma (in special in vasele de iena mi se pare ca se coace mai frumos). Incalzesc cuptorul tare si pana se incalzeste framant putin painica si ii dau forma dorita si apoi o las la dospit pe aragaz. Daca o las mai mutl la dospit la cald se coace mai repede si iese mai pufoasa cu coaja mai subtire, daca o las mai putin se coace mai greu si iese mai indesata cu coaja tare.
Merge foarte bine sa pui si faina integrala (in comnatie cu alba), cu seminte de susan, in etc...In fine cred ca am facut aproape tot ce mi-a trecut prin cap si a iesit tot buna, mereu altfel. Am lasat-o (mai precis uitat-o) in frigider si doua zile si tot a iesit bun.
Mult spor la painica !!!
Eu ma gandesc de fiecare data la tine, atunci cand folosesc masina de paine! La tine am citit prima data si m-am convins de utilitatea ei. Acum abia astept sa vad reteta acestei paini... imi voi trada masina? :)
RăspundețiȘtergerece plăcut cred că a mirosit în casă pâinea !!! şi cât de gustoasă !!! seară plăcută !
RăspundețiȘtergere