duminică, decembrie 28, 2014

Cuvantul anului 2015

Intotdeauna mi-au placut inceputurile de an, fiindca ma simt ca si cum mi se pune in fata un caiet cu pagini albe, neincepute, in care pot scrie lucruri si mai frumoase, si mai bune fata de anul care a trecut. Si poate cu mai putine greseli :)).
Cuvantul ales de mine pentru 2014 a fost simplitate. Facand o retrospectiva as spune ca, desi am incercat sa-mi simplific viata cat mai mult- si partial, atat cat a tinut de mine, am reusit- tot mi-a fost dificil sa gasesc pacea si linistea pe care le-am sperat. Concluzia e ca, pana la urma, pacea adevarata o gasesti in sufletul tau, atunci cand esti cu Dumnezeu, indiferent cat de simpla sau de complicata e viata ta. Pe de alta parte am resimtit cuvantul ''simplitate'' ca fiind oarecum limitativ, nemotivandu-ma sa accept noi provocari si sa ma dezvolt in noi directii.
Pentru 2015 mi-a fost destul de greu sa gasesc un cuvant care sa ma inspire si sa simt ca-mi face sufletul sa vibreze. Multe mi-au trecut prin minte, dar parca nimic nu imi suna potrivit.
Dar l-am gasit...sau el m-a gasit pe mine... :)).
 Anul care a trecut a fost unul destul de greu. A trebuit sa fac fata multor provocari, unele dificile si neasteptate. Dar, trecand prin toate acestea, am realizat ca, desi nu pot controla tot ceea ce mi se intampla, pot alege atitudinea cu care intampin si trec prin fiecare zi. 
,,Infloreste acolo unde ai fost plantat"
spune o zicala ne-romaneasca :)).
Nu poti parasi cuptorul incercarilor, dar poti alege : te vaicaresti si te victimizezi, sau treci  prin probleme, incercand sa le rezolvi si sa inveti ceva din ele, sa devii un om mai bun.
De aceea cuvantul meu calauzitor pentru 2015 este



In anul care vine aleg sa fiu optimista, aleg sa fiu fericita, aleg sa fiu recunoscatoare. Aleg sa cresc si sa infloresc aici si acum, fara sa astept imprejurari sau locuri care mi-ar parea mai prielnice. 
Voi incerca sa-mi pun nadejdea doar in pronia lui Dumnezeu, si nu in ceea ce am sau ceea ce cred ca pot.
Voi incerca sa urmez cuvintele Sf. Teofan Zavoratul
''Incepeti totul cu rugaciunea, continuati cu nadejdea si incheiati cu multumirea".
In anul care vine vreau sa cresc, sa ma dezvolt, sa fac eforturi, sa invat, sa muncesc, sa reusesc, sa nadajduiesc, sa iert, sa iubesc...sa 
INFLORESC.



Tu ce cuvant ti-ai ales pentru 2015?
Scrie  despre el pe blogul tau si lasa linkul in colectia deschisa pana pe 4 ianuarie, sau lasa un gand la comentarii.
(Daca n-ai ales nici un cuvant inca, ai aici  un mic ghid.)