vineri, ianuarie 16, 2015

Despre fire de tricotat si un concurs

Ca orice tricotareasa/crosetareasa care se respecta am un stoc nu mititel de fire, care creste odata cu trecerea timpului. Pot sa zic ca sunt dependenta de ghemele colorate - imi place sa le vad, sa le pipai si sa imi fac planuri pentru un nou proiect de lucru. Din pacate, vorba aceea - asa de multe fire, atat de putin timp ca sa lucrez! 
Daca acum cativa ani gaseam foarte greu fire frumoase si de calitate, in prezent oferta a crescut considerabil. In general imi cumpar firele si accesoriile pentru tricotat/crosetat de pe internet, fiindca nu am timp sa umblu prin mercerii. 
Exista magazine on-line specializate pe fire de tricotat, dar se mai fac vanzari si pe facebook.



Sunt fire speciale, care se pot spala in masina. Contin 75% lana si 25% poliamid. Lana face ca soseta sa fie moale, calduroasa, pufoasa, iar poliamidul da tarie firului. Spre deosebire de alte accesorii de imbracaminte tricotate, sosetele au nevoie de un fir mai tare, ca sa nu se toceasca si sa se rupa repede (lana singura e prea moale). Pe langa aceste calitati sunt vopsite in degradeuri care creeaza modele la tricotat, chiar daca soseta e simpla. Tipul asta de fire merge bine si la manusi sau  la caciulite.
Recunosc ca sunt clienta fidela happy, deja mai am o comanda pe drum. Degradeurile sunt preferatele mele - de la cele lungi, pentru saluri, pana la cele scurte, pentru sosete sau alte proiecte mici.
Dar ma gandesc si la niste culori uni, fiindca vreau sa incerc un model de sosete cu torsade.
Daca n-ati trecut firele de tricotat in bugetul de luna aceasta, nu-i nimic! 
Daca aveti cont de facebook,  distribuiti  ACEST album cu fire si lasati acolo (la albumul facebook) un comentariu pana pe data de 25 ianuarie inclusiv, cu mentiunea ,,concurs " . Veti putea castiga, prin tragere la sorti, 500 g de fire!Tragerea la sorti va avea loc pe 27 ianuarie.
Eu am rasfoit albumul si am facut un top 3 de preferinte (n-a fost usor sa aleg :) ) :

Daca aveti buget pentru fire, sunt curioasa, ce v-ati cumpara? Care v-ar  place mai mult?



14 comentarii:

  1. Categoric fire cu multe nuante de mov. :) Cu greu ma abtin sa cumpar fire. Deja nu mai spatiu de depozitare :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumoase sunt firele! Particip la concurs (am lasat cometariu si la albumul de pe FB, dar nu sunt lamurita pe deplin und sa il las, asa ca la si aici :) ). Multumim mult! Raluca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la albumul de fb trebuie lasat. M-am exprimat cam neclar, am corectat, mersic mult!succes!

      Ștergere
  3. Si mie ce muuult imi plac firele colorate si degradeurile...mai nou am descoperit ca si andrelele sunt mai de calitate si de calitate mai slaba si ca e o placere sa lucrez cu unele ascutite care aluneca:). Eu chiar ma abtin greu sa comand:) fire, as vrea sa lucrez mai mult, sa mai scap de stoc:) ca sa fac loc la altele noi :)). Spor la lucru!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa e,niste andrele bune fac diferenta. Eu mi-am comandat addi si karbonz, dar am si knit-pro de la prym, cu cablu interschimbabil.

      Ștergere
  4. Irina ce faci aici? Eu mi-am propus sa nu mai cumpar fire decat atunci cand finalizez ceva sau am gasit un proiect pe care vreau sa-l fac si nu am firele......am depasit de mult limita admisa :). Firele sunt toate foarte frumoase.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai nu mai cumpara, inscrie-te la concurs, poate castigi si le primesti gratis :). Asa impaci si capra si vaza :))

      Ștergere
  5. Ce frumoase sunt! Si eu sunt fan tricotat, dar nu am mai facut-o de ceva vreme, insa vreau sa reincep.
    Mi-ar placea firele cu nuante de mov si cele cu nuante de albastru.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nici eu n-am tricotat mare lucru anul trecut, sper sa recuperez anul asta :)

      Ștergere
  6. Irina cum comanzi firele doar cu un comentariu sau alfel ,nu am mai cumparat de pe facebook ... si cat costa ultimele modele ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la fiecare imagine e scris pretul Eu dau un mesaj catre posesoarea paginii, cu link catre firul/firele dorite si cu adresa mea

      Ștergere
  7. Mie imi plac culorile calde. Daca ar fi sa aleg, as alege verdele si rozul din imaginea de la inceputul postarii.
    Pentru un fular pentru mine, cite grame mi-ar trebui oare? As vrea sa comand, dar nu am deloc idee cit sa iau...500 de grame ar fi de ajuns?

    RăspundețiȘtergere
  8. cu 500 g faci o bluza :). Pentru un fular iti ajung 100-150 g, mai ales ca firul e subtire.

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.