duminică, ianuarie 18, 2015

♥ Fericire in 53 de saptamani ♥ - 3/ 53

Din lucrurile ce m-au facut fericita in saptamana ce a trecut :

1.Lumina rasaritului intr-o dimineata geroasa. Zapada stralucitoare  era scaldata in umbre trandafiriisi cerul era de un albastru limpede. Diminetile la tara sunt minunate- imi place sa ma trezesc devreme si sa ma bucur de linistea zorilor de zi.


2. Paine fara framantat, abia scoasa din cuptor. Cu coaja groasa si crocanta, cu miez pufos si dulce. Am rupt-o in bucati si am mancat-o fierbinte, cu felioare de unt si branza deasupra.


3. Ratoi proaspat taiati, din productie proprie. Cu un strat gros de grasime care, topita,  merge nemaipomenit pe cartofii dati la cuptor.


4. Pisica neagra dormind in camera fetelor, lungita pe covor :). Cred ca a vrut sa faca un puzzle, dar a luat-o somnul :)).


Si fiindca in Evanghelia de azi suntem chemati sa fim recunoscatori, va las cu un gand despre recunostinta :



,,In Vechiul Testament se spune ca nimic nu iubeste mai mult Dumnezeu decat sufletul multumitor. […] Si mai este un motiv pentru care Dumnezeu s-a bucurat pentru acesta care s-a intors, si as vrea sa-l accentuez: faptul ca acest om a venit si a strigat cu glas tare […] sa ne imaginam ce rasunet a avut in inimile tuturor. Dumnezeu S-a bucurat pentru intoarcerea lui, deoarece (prin strigatul lui) sute de suflete s-au cutremurat, sute de suflete au inteles ca sunt in fata lui Dumnezeu

Nu ni se spune ca s-ar fi facut o alta minune in acea zi, si prin prezenta Lui in acea si pe cale, ne sfinteste, ne curateste, nu e o zi ca si toate celelalte…[…]. Noi trecem prin zile, prin timp, insa nu ne dam seama ca in jurul nostru se petrec minuni, asa cum ei nu si-au dat seama cum, atunci, cand a zis Mantuitorul Mergeti si va aratati preotilor, s-a intamplat de fapt o minune. […] parea o zi obisnuita si dintr-o data si-au dat seama ca nu era o zi obisnuita.

Dumnezeu Se bucura de marturia, de marturisirea pe care o facem noi in fata tuturor fara rusine, atunci cand noi nu ne rusinam de lume si spunem ce a facut Dumnezeu cu noi, ce minune. […]''

Predici audio ale Parintelui Ciprian Negreanu (Cluj-Napoca)
“Nimic nu iubeste Dumnezeu mai mult decat sufletul multumitor” 2012
www.cuvantul-ortodox.ro/zece-leprosi-predici-recunostinta-credinta-fapte



 Va urez o saptamana cu multe momente fericite!