sâmbătă, iunie 27, 2015

Planuri pentru vacanta de varaVara e din nou aici. Poate nu avem toata vara concediu de la serviciu, dar pentru cei care sunt parinti urmeaza o binemeritata   pauza de alergatul dus-intors la scoala, de grija temelor zilnice, a testelor si a pachetelui de pus in ghiozdan. Ceea ce pentru mine cel putin e o maaare usurare :)). Asteptam vacanta mai rau decat copiii :)).
In ultimii ani am incercat mereu sa planific timpul de vacanta astfel incat sa profitam de el la maxim. In general ma gandeam la ce am putea face impreuna ca familie si stabileam o lista intreaga de activitati pe care nu intotdeauna am putut sa le duc la indeplinire.
Anul acesta ma gandesc la o lista mult mai simpla. Am in minte cateva obiective generale pe care sper sa le ating. Desigur, mi-as dori sa fac foarte multe lucruri, dar nu ma astept sa am o vara excesiv de productiva :). E vara. E si anotimpul lenevelii la soare, al relaxarii, al detasarii de agitatia obisnuita, asa ca nu vreau sa ma stresez cu o lista prea lunga ,,de facut " :).

Asadar, planul meu pentru vara :
1. Sa imi incep ziua cu un mic  timp de rugaciune si de citire a Noului Testament.
Am in minte aceste doua scurte invataturi ale Sf. Teofan Zavoratul
,, îndată ce vă treziți, meditație dumnezeiască; apoi rugăciuni scurte cu atenție și simțire și toată ziua: Ferește-te de rău și fă binele (Ps 33, 13),,
,, Citiți Evanghelia și epistolele Apostolilor, câte puțin în fiecare zi, meditând și aplicând în viața dumneavoastră ceea ce citiți.,,

2.Sa alcatuiesc un meniu saptamanal 
 Din pacate am abandonat de mult bunul obicei al meniului saptamanal si intentionez sa revin la el, pentru a avea un control mai bun intai asupra a ceea ce mancam, si apoi asupra a ceea ce cumparam.

3.Sa imi planific saptamana si ziua in avans
Din nou, un obicei bun pe care l-am abandonat din cauza programului incarcat la serviciu. Fiind toata ziua plecata de-acasa nu prea am avut ce sa mai planific :)).

4.Sa alcatuiesc un buget si sa ma tin de el
Si aici lucrurile au cam luat-o razna. Cheltuieli neprevazute, lipsa de planificare - nu-mi place deloc ce se intampla cu portofelul familiei noastre :)).

Pe scurt, obiectivul meu general pentru aceasta vara este sa ma (re)organizez in mod eficient, astfel incat noul an scolar sa ne gaseasca linistiti, voiosi si gata de treaba :).
 Voi ce v-ati propus pentru vara aceasta?