sâmbătă, ianuarie 16, 2016

Jurnalul de azi {3/2016}

PENTRU ASTAZI...  
sambata, 16 ianuarie 2016

 ♥  Afara...
e acceptabil de frig pentru luna ianuarie.Dimineata ploua, acum vad ca ploaia s-a transformat intr-un felde lapovita. Se anunta cod portocaliu de viscol incepand cu seara asta. Oare chiar va fi viscol?nu pare.






Ma gandesc ...
la gradina - ce seminte si ce rasaduri ar trebui sa cumpar.

Sunt recunoscatoare... 
 pentru manute si talpite de bebelus

Din bucatarie...
 placinta cu carne dupa o reteta turceasca.


  Ce mai mesteresc/creez...
salul in culori de padure si sosetele.Otilia vrea sa-i fac o papusa moale - trebuie sa caut un model.

Intentionez  ...
sa ma ocup de niste rufe -sa intind ce am spalat, sa strang ce s-a uscat, sa spal ce mai este.

Citesc...
...nu citesc, ma uit la filme.se pune ? :))

Sper/imi doresc...
sa fac si o prajitura cu foi.

Am invatat ...
ca practica te face mai bun

 Prin casa...
e cam intunecos, din cauza vremii de afara.Ma bucur ca temperatura e placuta si nu trebuie sa deschidem centrala.

Un citat preferat pentru azi...


 Ieri...
n-am facut mare lucru

♥Planuri pentru sfarsitul saptamanii
lectii, gospodareala, odihna
  O fotografie*mai multe :), de saptamana asta...
  • trandafirii care infloreau inainte de Craciun, prinsi intre timp de inghet. Am vrut sa-i tai atunci, sa-i pun in vaza, dar n-am mai apucat.


  • gainile au inceput iar sa oua



pateuri calde cu branza


  • sirag de pasari pe cablu electric


 
  • lumina rasaritului intr-o dimineata





 

11 comentarii:

  1. Frumos jurnal ! Citind pt ce esti recunoscatoare , mi-am adus aminte postarea aceea , cand inca locuiati la bloc , aveati doar 2 printese si a 3-a era in burtica , si-ai dat de vecinina bagareata , cu sfaturi la purtator , care-ti tinea socoteala membrilor familiei spunandu-ti ca-s cam multi! Ce-a trecut timpul asta !...Ce vintage par trandafirii iar pasarelele pe cablu mi-aduc aminte de numaratoarea pe care-o aveam cand eram mica ! Arata tare bine pateurile ! Ai reteta undeva scrisa pe blog sau ne-o poti scrie cand ai timp ? Multumesc !Spor in toate si pupici manutelor si picioruselor rozalinde ! Imbratisari !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pateurile se fac f simplu- un pachet de foetaj, se desface foaia, se taie in doua pe lung, la jumatate.Se razuieste deasupra branza sarata, se pliaza si se taie pateurile la marimea dorita.Se dau la cuptor vreo 10-15 min.

      Ștergere
    2. Multumesc ! Multumesc tare mult !

      Ștergere
  2. Multumim pentru reteta! Nu trebuie unde cu nimic? Scuze de intrebare, dar sunt atât de nepricepută ca nici lucrurile de baza nu le stiu in ale gatitului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumosi sunt trandafirii! Si eu fac pateuri calde in cuptor, sunt foarte rapide si bune. Trebuie sa cumpar foietaj, aveam unul si l-am folosit sa fac quiche. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Iarna a fost ceva mai blândă la tine. La noi a nins foarte mult. Arată minunat pateurile! Să ai o săptămână plină de realizări!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da de unde blanda, a nins mult si aici,aproape jumatate metru de zapada :)

      Ștergere
  5. ce imagini frumoase! Ma insel sau am vazut un bebe mic pe drum?! Doamne ajuta si nastere usoara!!! cu drag, Ioana

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.