sâmbătă, ianuarie 27, 2018

Parasind Orasul Regretelor- o poveste pentru 2018




,,Nu mi-am planificat o calatorie in acest timp al anului, dar m-am trezit impachetandu-mi lucrurile chiar foarte repede. Calatoria aceasta nu era una placuta si stiam foarte bine ca nimic bun nu va iesi din ea.Vedeti voi, vorbesc despre CALATORIA ANUALA A VINOVATIEI.
Mi-am cumparat bilete cu compania AS VREA.Zborul a fost foarte scurt.Mi-am luat bagajele pe care nu le puteam pune la cala, asa ca am ales sa le port eu.Erau ingreunate de intrebarile ,,Oare cum ar fi fost daca...".

Nimeni nu m-a intampinat cand am intrat in aeroportul international al orasului REGRET. Spun international pentru ca in acest oras amarat vin oameni din intreaga lume.
In timp ce imi luam o camera la hotelul MAREA IMBULZEALA am observat ca acestia pregateau cel mai important eveniment al anului: PETRECEREA PLANGERII DE MILA.Nu aveam de gand sa pierd un eveniment social extraordinar, pentru ca la el participa multi dintre cetatenii de elita ai orasului.

Mai intai a venit familia FACUT : trebuia sa fac, daca as fi facut, as fi putut sa fac.
Apoi a venit familia AM AVUT - cu siguranta il cunoasteti pe batranul MI-AS FI DORIT  si pe clanul lui, MI-AS FI DORIT SA AM.
Bineinteles ca vor fi prezente stralucitoarele cupluri  OPORTUNITATI : OPORTUNITATI RATATE si OPORTUNITATI PIERDUTE.
Cea mai mare familie este IERI.Prea multi ca sa-i numeri, dar fiecare are o poveste trista de spus.
Apoi si-au facut aparitia VISE NARUITE si E VINA LOR  care ne-au incantat cu povesti - vreau sa spun cu scuze despre cum lucrurile le-au mers prost in viata.Fiecare poveste e puternic aplaudata de NU DA VINA PE MINE si NU AM AVUT INCOTRO.

Pe scurt, m-am dus la petrecere cu gandul ca asta ma va ajuta.Dar, ca de obicei, am devenit deprimat.Pe masura ce ma gandeam la toate povestile despre esecuri readuse din trecut, mi-am dat seama ca aceasta calatorie si petrecerea aferenta pot fi anulate chiar de mine!
Mi-am dat seama ca nu sunt obligat sa fiu acolo!
M-am gandit ca nu pot schimba ziua de ieri, dar am puterea sa fac ziua de azi mai frumoasa.Pot sa fiu fericit, bucuros, implinit, incurajat si o incurajare pentru altii.
Asa ca am parasit imediat ORASUL REGRETELOR.

Imi pare rau pentru greselile din trecut?Da!Dar nu exista nici o posibilitate de a le repara.
Daca planuiti o calatorie spre ORASUL REGRETELOR, va rog anulati rezervarea.In loc de asta faceti o calatorie spre orasul UN NOU INCEPUT.Mi-a placut asa de mult acest loc, incat m-am mutat acolo.Vecinii mei MA IERT  si O IAU DE LA CAPAT sunt asa de buni si ma ajuta foarte mult.
Apropo, nu va trebui sa carati nici un bagaj greu cu voi, deoarece ele va vor fi luate de pe umeri imediat ce ajungeti.
Dumnezeu sa va binecuvanteze in gasirea acestui oras extraordinar !Cand ajungeti acolo, cautati-ma.Locuiesc pe bulevardul POT.Nu aveti cum sa-l ratati, e langa faimosul lac IUBIRE si trece pe langa parcul BUCURIE.,,
(traducere si adaptare dupa ,,Leaving the city of regret" de Larry Harp)

.................................... 

Am gasit recent  povestirea de mai sus si mi s-a parut prea buna ca sa n-o traduc si s-o impartasesc cu voi.
Inaintea noastra se asterne un nou an, plin de posibilitati.Putem alege : sa punem un inceput nou in viata noastra sau sa ne vaicarim si sa dansam pana nu mai putem la petrecerea ,,Imi plang de mila".
Putem gasi mii de scuze ca sa nu fim persoanele care am dori si am putea sa fim, ca sa nu traim viata pe care o dorim cu adevarat sa o traim, dar adevarul e ca, atunci cand vrei cu adevarat poti, indiferent de obstacole.
Trebuie doar sa ne asumam responsabilitatea pentru faptele noastre - sa recunoastem ca suntem cine suntem, sau ca traim cum traim deoarece in trecut am facut alegeri gresite.Dar nu trebuie sa lasam ca noi sa fim aceste alegeri gresite- noi nu suntem trecutul nostru- ci sa punem inceput nou si sa facem alegeri bune pentru noi.
Azi e ziua in care putem sa invatam sa fim mai constienti de noi si sa ne uitam inlauntrul nostru, ca sa aflam cine suntem si ce ne dorim cu adevarat.Sa nu traim ca niste victime...ci sa ne formam o mentalitate si o viata de invingatori.
Sa vindecam ceea ce este de vindecat, sa iertam ceea ce este de ierat si sa trecem mai departe, sa traim frumos azi, deoarece trecutul e trecut si ziua de maine n-a venit inca...
Va doresc un 2018 minunat, in care sa parasiti Orasul Regretelor  si sa va mutati definitiv in Orasul Noului Inceput !

Cu drag, Irina

27 de comentarii:

  1. Bine ati revenit!
    Ce bucurie sa va citesc din nou minunatul blog!

    RăspundețiȘtergere
  2. am ameţit puţin după călătoria în Oraşul Regret dar mi-am revenit când am ajuns în Oraşul Noului Început !
    îţi doresc un an plin de realizări !
    weekend cât mai plăcut !
    pupic !

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa va auda Dumnezeu gandul cel bun pentru noi, sa il auda si pe al nostru pentru dumneavoastra si sa va rasplateasca nu doar in anul care vine, ci totdeauna, tot binele pe care nici nu va inchipuiti in ce cantitati uriase ni l-ati facut!
    Ioana M.

    P.S.: Ma alatur si eu doamnei care spunea la postarea anterioara ca va lua iarasi blogul la citit dintr-un capat in celalalt!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumim Irina- ma bucur enorm ca ai scris din nou -ti-am simtit lipsa. Carmen

    RăspundețiȘtergere
  5. Cat de mult ma bucur ca te-ai intors! Mi-a fost dor de tine, de ce scrii, de postari, de fotografii si de pacea si linistea de aici. Sper ca nu vei renunta sa mai scrii si chiar daca o vei face mai rar, totusi sa nu te opresti.
    Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si tu la fel,Catrinel!Irina C

      Ștergere
    2. p.s.-Iar fragmentul publicat de tine mi se pare minunat!Ma regasesc!

      Ștergere
    3. Catrinel, m-am mai gandit de la discutia aceea de la tine de pe blog. As vrea sa scriu mai des, dar sa vad ce-o sa reusesc :).Te imbratisez si eu!

      Ștergere
  6. Este o bucurie mare sa pot intra din nou in dulcea casa.Am stat cam mult pe la usa....Bine ati revenit!
    Manuela

    RăspundețiȘtergere
  7. Frumoasa povestioara! Ma bucur ca te-ai intors, abia astept sa-ti citesc postarile din nou.

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna Irina,ma bucur enorm ca ai revenit.Simt ca un prieten drag,a venit din nou in vizita in sufletul meu.Poate parea copilaresc,dar lumea creata aici,cu caldura ei,cu pacea ei,cu lucruri bune,cu lucruri chiar banale din viata de zi cu zi,conta foarte mult ma bucura!
    Imi era dor sa pot reciti din retetele tale,din rugaciunile postate de tine,mi era dor sa vad pozele minunate facute de tine.
    Sper ca esti bine si ca ne vei primi din nou pe la tine!
    Cu drag,Irina C,Bucuresti

    RăspundețiȘtergere
  9. Bine ati revenit !Va multumesc din suflet ca imi dati posibilitatea sa va recitesc postarile....postari care m-au incintat efectiv si m-au determinat sa accesez procesul -SCHIMBARE- /Va marturisesc sincer ca, imi era asa de dor de tot ceea ce ne impartaseati prin scris....si multa parere de rau am nutrit când, nu am mai putut accesa pagina de blog...insa ...acum inca o data aduc multumiri pentru BUCURIA revenirii omului frumos la suflet!cu respect ,consideratie si apreciere ...Valentina O. Iasi

    RăspundețiȘtergere
  10. Bine ai revenit! M-am bucurat tare....

    RăspundețiȘtergere
  11. Si eu ma bucur sa va recitesc! Imbratisari!

    RăspundețiȘtergere
  12. O gură de aer proaspăt si liniste! Un an nou plin de împliniri!

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.