vineri, octombrie 05, 2018

Ganduri de azi

Imi pare bine ca saptamana aceasta m-am detasat de stiri, de facebook si de toata agitatia care e in acest moment in online-ul romanesc.
Desi mi-am dorit o saptamana linistita si plina de bucurie, o veste despre boala cuiva cunoscut m-a umplut de anxietate si tristete. Si imi vine in minte o batranica cu care am intrat in vorba pe cand asteptam la medicul de familie. Povestindu-mi ceva despre suferinta ei (care era tratabila, din fericire) a izbucnit in plans si mi-a zis : ,,De ce eu, care ma spovedesc, ma impartasesc si ma straduiesc sa fiu corecta, am parte numai de necazuri, si fostul meu sot, care toata ziua bea si injura, o duce asa bine?,,. Tristetea mea legata de persoana respectiva poste fi sintetizata in acelasi strigat : ,,De ce, Doamne?ca e un om care traieste frumos, si a facut numai bine..."
Realizez ca, la fel cu bartranica respectiva, privesc lucrurile foarte omeneste, din perspectiva negustoreasca - eu fac, Tu imi dai...Dar o viata traita frumos, cu iubire, e o rasplata in sine, iar lucrurile care ni se par grele, dificile, dureroase, pot fi un instrument de crestere interioara, daca le abordam corect.
Acestea fiind gandite, mi-am facut un ceai si am iesit afara, in soarele caldut si placut de toamna.
Am luat cu mine :
  o pereche de sosete tricotate pe care le-am inceput anul trecut, cu gandul sa le termin - mai am doar un calcai de facut



  bullet journalurile mele - o sa va povestesc despre ele in alta postare




 si o carte care mi-e foarte draga- Si daca acesta este raiul? de Anita Moorjani.


Anita Moorjani s-a nascut in 1959, din parinti indieni, in Singapore, si a crescut in Hong Kong, fiind educata la o scoala britanica. In 2002 s-a imbolnavit de cancer si, desi a incercat numeroase tratamente, boala a ajuns in stadiul final si corpul ei a cedat, intrand in coma timp de 30 de ore . In prima sa carte ,,Am murit si m-am descoperit pe mine insami" ea descrie experienta pe care a trait-o, si apoi revenirea la viata si vindecarea totala, medicii neputand oferi o explicatie pentru ce s-a intamplat.
Si daca acesta este raiul? e a doua ei carte, in care vorbeste demonteaza cele mai frecvente preconceptii si convingeri limitatoare din lumea moderna.
Cartile ei mi-au placut si mi-au oferit o perspectiva noua, si totusi familiara asupra vietii, precum si o serie de teme de reflectie.
Va las cateva citate si puteti hotari singure daca vreti sa o cititi sau nu. Ca idee, va spun ca nu e deloc o carte ,,ortodoxa", deci nu v-o recomand daca nu va simtiti confortabil intrand in contact cu altfel de idei.

,,Iubirea de sine nu inseamna sa te lauzi tot timpul si sa iti repeti in permanenta cat de grozav esti. Dimpotriva, ea inseamna sa te investi asa cum esti cu adevarat, sa iti iubesti umanitatea din tine, slabiciunile care atrag criticile altor persoane, esecurile si dezamagirile.Ea consta in angajamentul de a ramane alaturi de tine chiar daca nimeni altcineva nu o va face!




,,Noi avem tendinta de a ne lua spiritualitatea mult prea in serios, fapt care ne rapeste o buna parte din bucuria de a trai. Cel mai spiritual act posibil este acela de a fi tu insuti si de a-ti iubi viata. Cea mai buna modalitate de a face acest lucru consta in a te distra si a rade!Nu-ti mai face griji legate de incercarea de a fi mai spiritual. Deja esti atar de spiritual pe cat e posibil. Tu esti acum perfect asa cum esti. Sarbatoreste acest lucru!


,,Nu trebuie sa te gandesti la inspirarea altor oameni. Urmeaza-ti pur si simplu  inima si fa ceea ce te inspira pe tine. Apoi impartaseste-le celorlalti ce ai aflat. Focalizarea trebuie totdeauna sa fie asupra ta, nu asupra audientei. Atat timp cat cat continui sa ramai inspirata si pasionata de viata ta, tot ce iti ramane de facut este sa rostesti adevarul din inima ta. Nimic mai mult....
Atat timp cat incercam sa-i inspiram pe ceilalti, sa spunem ce credem ca isi doresc sa auda ei sau sa fim cine credem ca si-ar dori ei sa fim, noi ne pierdem autenticitatea. Operam din cap, nu din inima.Atunci cand operam de pe nivelul  inimii, mesajul pe care il transmitem trece prin noi, nu provine de la noi.,,



23 de comentarii:

  1. Cred că am trecut de câteva ori pe lângă cartea asta dar am atât de mare listă cu cărți ” de citit” încât numai am trecut pe lângă, să o pun totuși undeva pe listă deși ar trebui sa ma mai nasc o dată să termin câte aș citi

    RăspundețiȘtergere
  2. Sosetele sunt în culorile LGBT. Despre ce oare se vorbeste în carte? Intrebare retorică. Despre acelasi subiect probabil LGBT. Nu ma intereseaza. Citiți Viețile Sfintilor, sunt mult mai interesante și doritoare în acelasi timp! Dumnezeu sa ne păzească de uneltirile vicleanului!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga mea,ce pot sa- ti raspund?las pe altii sa judece.Dar daca tara noastra e in felul in care e, exista o explicatie.Una foarte trista.Din pacate.

      Ștergere
    2. Referitor la Referendum-ul care e, de fapt, un paravan...

      Aceste voturi de DA si NU... nu rezolva problemele REALE ale romanilor! E praf in ochi.

      Ștergere
    3. Laura, pastrarea casatoriei in forma ei consacrata, traditionala este o problema reala pentru orice societate in ziua de azi.Pentru copiii nostri trebuie sa rezolvam aceasta problema, caci altfel s-ar putea ca ei sa nu mai aiba dreptul sa o faca.
      Apoi este si un test de civism- daca noi ne batem joc de dreptul nostru, sa nu ne mai miram ca vom fi apoi bataie de joc!in democratie totul se rezolva la VOT!nu in strada.
      Te rog mult, du-te la vot. Daca nu e important pentru tine, gandeste-te ca e important pentru altii.Si poate intr-o zi vei vrea ca altii sa voteze ceva ce tu consideri important, si ei vor sta acasa.Sa nu mai actionam asa individualist!de asta merge totul prost in Ro!ca ne gandim doar la eu,eu, eu...

      Ștergere
    4. Nu am rostit/scris ,,eu, eu".

      Repet: e un paravan sclipitor pt modificarea Constitutiei in favoarea anumitor persoane.

      Ștergere
    5. Iti respect punctul de vedere, il inteleg, dar acest referendum este unul al dezbinarii, nu rezolva probleme reale precum: plecarea parintilor in afara pt a putea intretine familia, violenta domestica, abuzurile si exploatarea minorilor, rata avorturilor etc. Cu totii cunoastem n familii traditionale complet disfunctionale si aproape deloc (sau deloc) relatii intre persoane de acelasi sex...fie pt ca formeaza o minoritate in adevaratul sens al cuvantului, fie pt ca sunt lipsiti de ostentatie, fie ca pur si simplu oamenii nu sunt interesati de viata intima a altor persoane.
      Nu inteleg nici propaganda din Biserici. Dumnezeu iubeste oamenii cu suflet curat. Oamenii, in schimb, ii iubesc doar pe cei cu care sunt de acord.

      As fi participat la un Referendum pe tema modificarii legii justitiei, dar...nu a fost cazul, parerea noastra nu a fost chiar asa importanta.

      Ștergere
    6. referendumul nu are nimic de- a face cu iubirea si cu viata sexuala a cuiva, ci cu definirea casatoriei ca institutie sociala.
      iar biserica sustine referendumul din acelasi motiv pentru care am scris si eu in articol - din punct de vedere crestin casatoria e doar intre barbat si femeie.
      iar cine vrea referendum pe alta tema trebuie sa sa faca demersurile democratice necesare.
      eu sper totusi ca te vei razgandi si nu vei lasa boicotu sa iti fure votul :)).
      pupici!

      Ștergere
    7. Familia este definita DEJA in codul civil drept legatura dintre barbat si femeie.

      Ștergere
  3. Imi pare rau pentru vestile auzite,dar si ele fac parte din viata noastra.Uite o rugaciune pe care am citit-o pentru prima data la tine pe blog si pe care mi-am notat-o intr-o agenda:Doamne, daruieste-mi sa primesc cu liniste sufleteasca tot ce-mi va aduce ziua de azi.Invredniceste-ma sa ma dau intru totul Sfintei Voiei Tale.In tot ceasul astazi, povatuieste-ma si in toate ma sprijineste.Oricare vor fi vestile pe care le voi primi in timpul zilei, invata-ma sa le primesc cu sufletul linistit si intarit in credinta ca peste toate este Sfinta Voia Ta.In toate faptele si cuvintele mele, Tu calauzeste-mi simtirile.In toate intimplarile neasteptate, nu ma lasa sa uit ca totul vine de la Tine. Invata-ma sa fiu deschis si intelept cu fiecare din madularele familiei mele duhovnicesti, pe nimenea amarind, pe nimenea intristind. Doamne da-mi puterea sa port osteneala zilei de astazi si toate intimplarile din vremea ei. Calauzeste-mi voia si invata-ma sa ma rog, sa nadajduiesc, sa cred, sa iubesc, sa rabd si sa iert. AMIN As vrea sa stiu si eu mai multe despre bullet journalurile tale, chiar azi ma gandeam ca ar trebui sa reiau cateva activitati legate de organizare si pe care as vrea sa mi le notez, asa cred ca le pot duce pe toate la bun sfarsit. Sa auzim numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Carmen, multumesc, e rugaciunea Staretilor de la Optina.Teoretic stim ca asa este, dar impactul emotional tot exista, durerea tot exista, nu poti sa fii nesimtitor :(.Desi tare bine ne- ar prinde uneori, of :(
      O sa fac saptamana viitoare un articol despre bj, eu nu mai pot trai fara :))

      Ștergere
    2. Sunt nerabdatoare sa citesc despre cum folosesti Bujo. Si eu nu mai pot vedea viata fara el, m a ajutat enorm la job si in viata privata. Ma minunez cand ma gandesc ca acesta e a3lea an de cand folosesc acest sistem si ma bucur ca am fost consecventa cu el. Pup, wk placut!

      Ștergere
  4. Doamne ajută! Și eu voi spune Da! Nu sunt vreo luptătoare, vreo propovaduitoare, dar cred ca Dumnezeu va cere socoteala pentru asta. În plus Oamenii dragi mie, votează Da! Călugării de la Prodromu, Pr. Mihai Andrei Aldea, Claudiu Târziu, Danion Vasile, călugării de la M. Oașa.. și lista poate continua. Îți doresc numai bine și postări mai dese. Cu tot dragul, Irina C

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumim pentru recomandare. Imi plac mult sosetele in culorile curcubeului!

    RăspundețiȘtergere
  6. Laura, nu e praf in ochi, si asta e o problema reala.
    Bineinteles, fiecare are liberul arbitru, deci libertatea de a actiona cum doreste.
    Din pacate politicienii cauta sa-si faca imagine (si) pe seama referendumului si, in plus, prin actiunile lor permanent antiromanesti au sadit neincrederea in romani ca SIGUR e ceva ascuns. Si eu ma gandeam sa nu merg la vot. Pana acum doua saptamani.
    Dar m-am razgandit.
    Pentru viitorul copiilor nostri ... trebuie sa votam.
    Altfel, intr-un viitor apropiat, va incepe in scoli o educatie pro lgbt care va fi un abuz asupra copiilor. Pentru ca ei sunt in formare, sunt ca o plastilina in mana adultilor si-si vor insusi idei straine care nu sunt ale lor, dar pe care nu le vor putea deosebi. Ideologia de gen a devenit o realitate si la noi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si absenteismul e o alegere si, ca orice alegere, trebuie respectata.

      In Codul Civil deja este definita familia ca legatura dintre barbat si femeie.

      Ștergere
  7. Frumoase şosete ! Spor la lucru ca să le termini !
    Să ai o duminică plăcută !

    RăspundețiȘtergere
  8. Si eu sunt trista in seara aceasta, pentru viitorul copiilor mei..ma ingrijorez, stiind ca ii asteapta vremuri tulburi. Dumnezeu sa aiba mila de noi!
    Astept si eu postarea cu BuJo! O seara linistita! Te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu astept sa povestesti despre Bullet Jurnal, poate detaliezi, pt ca eu pana acum nu am inteles nimic ce e cu el, si cum te ajuta... sau de ce ajuta mai mult decat un alt fel de agenda.

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna,si eu astept articolul despre bullet jurnal... Am citit,incercat sa folosesc,dar...nu mi iese. Iti multumesc ca scrii din nou si des.

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.