miercuri, octombrie 10, 2018

Caminul tau, un colt de rai! retrospectiva la saptamana 1Şi s-au adunat apostolii la Iisus şi I-au spus Lui toate câte au făcut şi au învăţat.

Şi El le-a zis: Veniţi voi înşivă de o parte, în loc pustiu, şi odihniţi-vă puţin. Căci mulţi erau care veneau şi mulţi erau care se duceau şi nu mai aveau timp nici să mănânce.
Şi au plecat cu corabia spre un loc pustiu, de o parte.

Marcu 6 :30-31
Evenimentele saptamanii trecute parca au fost regizate incat sa dea pe fata raspunsuri la toate intrebarile mele :).
Am realizat ca, pusa fata in fata cu  temerile mele, cu tot ce ma incarca si ma oboseste, cu toata negativitatea si uratul din mine si din jur, cu toate lucrurile facute din obligatie si ca sa nu supar pe altii, nu am alta solutie decat sa las toate poverile in rugaciune, la picioarele lui Hristos. 
Mi-am dat seama ca am nevoie ca de aer de repausul meu de dimineata si de seara, in care sa fac liniste si sa ma gandesc la ce am de facut, sau la tot ce s-a intamplat si sa primesc pace si indrumare de Sus.Sau mai bine zis, dinlauntru, fiindca Dumnezeu nu e undeva sus, departe, ci e in fiecare din noi, asteptand sa Ii vorbim si El sa ne vorbeasca. Dumnezeu e aici!iata un cuvant pe care am nevoie sa-l rostesc mult mai des, ca sa nu uit, si mai ales, sa-l simt si sa-l traiesc.Acum am inteles mai bine cum uitarea si pacatul ne despart de Dumnezeu. El, ca si Soarele, da din lumina Lui tuturor, doar ca noi ne ascundem sub umbrela poverilor si incercarilor noastre de a face singuri totul.
Uneori ai nevoie pur si simplu de un moment din asta de intelegere ca sa te intorci, sa te racoresti la Fantana Vietii si sa pornesti din nou la drum, cu izvorul susurand in tine.
Ce am constientizat inca o data e ca experienta noastra cu Dumnezeu este individuala, personala, unica. Sigur, toti putem sa mergem la aceeasi Biserica, sa impartasim aceleasi ritualuri sau idei, dar fiecare traieste acest lucru in mod diferit. Si e bine ca e asa, si ar trebui sa nu ne fie frica sa ne aratam asa cum suntem, fiecare in stadiul lui de crestere si de traire. Cred ca de aceea e interzis cu asa strasnicie a nu judeca pe altul, fiindca ceea ce se petrece in fiecare suflet e o Taina ascunsa, intre el si Creatorul Sau. Nu putem intra acolo cu picioarele, nu putem spune cuiva ca ceea ce traieste nu e corect, nu e adevarat, ca trebuie sa fie asa si nu altfel.
Pe  viitor, imi propun sa ma lupt si mai mult pentru aceste momente pretioase de liniste si de incarcare din viata mea- cel de dimineata, cel de seara si cel de duminica.
Sa ma deconectez de la media si de la online, macar partial, a fost foarte bine, parca mintea a inceput sa mi se limpezeasca si ma simt mai odihnita. Vreau ca si in continuare sa ma tin departe de agitatie si sa pastrez ritmul mai redus. Ma gandesc chiar sa imi inchid telefonul si sa nu mai accesez mailul dupa 7 seara.Nimic nu merita sa alergam in felul asta, nimic nu e asa urgent incat sa nu poata astepta pana a doua zi.
Cum a fost saptamana trecuta pentru voi?

 ♥