duminică, octombrie 28, 2018

Saptamana 4 din octombrie- unde gasim odihna adevarata?


pinterest


In saptamana care a trecut a fost vorba despre odihna. Provocarea pe care am lansat-o catre mine si catre voi a fost sa ne odihnim, si am accentuat mai mult partea fizica a odihnei, fiindca stiu ca in general femeile se simt vinovate cand se odihnesc :).
In saptamana trecuta am incercat sa ma odihnesc cat mai mult fizic si, sincera sa fiu, nu prea am reusit, in sensul ca, fiind luna noua, am dormit foarte prost!Iar azi noapte pe la 3 a mai fost si cutremur, deci somnul meu s-a cam dus pe apa sambetei :)).
Dar pe langa odihna fizica am invatat sa ma odihnesc sufleteste. Daca sufleteste nu avem pace, liniste, nici fizic nu ne vom putea odihni prea mult. Cunoastem atatea persoane, sau chiar noi suntem una din ele, care, din cauza stresului, a ingrijorarii si a tulburarii sufletesti nu putem dormi. Si cate probleme si griji n-are omul?necazuri, datorii, boli si toate ,,avantajele,, traiului pamantesc.
Dar Dumnezeu vrea altceva pentru noi!cand un crestin se simte stresat, ingrijorat si anxios inseamna ca trece printr-o perioada de necredinta, nu-L cunoaste cu adevarat pe Dumnezeu sau vreun pacat l-a indepartat de El.
Crestinul traieste prin har, prin credinta, traieste ca un copilas care are incredere ca Tatal lui are totul sub control, deci nu are de ce sa-si faca probleme.
Adevarata odihna e doar la Hristos :

Veniţi la Mine toţi cei osteniţi şi împovăraţi şi Eu vă voi odihni pe voi.
Luaţi jugul Meu asupra voastră şi învăţaţi-vă de la Mine, că sunt blând şi smerit cu inima şi veţi găsi odihnă sufletelor voastre.
 Ev. dupa Matei, 11:28,29


pinterest

Atunci cand doar incercam sa credem, nu vom gasi odihna lui Dumnezeu. Ne vom odihni atunci cand credem cu adevarat ca Dumnezeu este chiar aici, in sufletul nostru, ca este real, viu si ca El vrea sa intre intr-o relatie cu noi. El vrea sa ia durerile, necazurile, stresul si sa ne dea in schimb pace si odihna.
Ca si credinciosi noi suntem in conlucrare cu Dumnezeu - noi ne facem partea noastra si El isi face partea Lui. Cand incerc sa fac si partea mea, si partea Lui voi duce o viata de anxietate, griji si fara bucurie. Sf. Siluan Athonitul ne spune :



Domnul ne iubeşte nesfârşit de mult. Aceasta se vede din Sfânta Scriptură şi din experienţa personală. Sufletul meu păcătuieşte cu gândul ziua şi noaptea, dar de cum spun: „Iartă-mă, Doamne, căci sunt tare neputincios, şi dă-mi pacea Ta pe care o dai robilor Tăi!”, sufletul îşi gă­seşte numaidecât pacea.


Nu de mult a fost un foc la Chilia Sfântul Ştefan. Mo­nahul acelei chilii era afară când clădirea luase foc, dar, vrând să salveze unele lucruri, s-a repezit înăuntru şi a ars şi el. Dacă s-ar fi rugat însă Domnului şi ar fi zis: „Doam­ne, aş vrea să salvez cutare sau cutare lucru, spune-mi ce să fac?”, Domnul i-ar fi zis negreşit: „Du-te”, dacă aceas­ta ar fi fost cu putinţă, sau „Nu te du”, dacă nu se putea. Atât de aproape de noi este Domnul şi atât de mult ne iubeşte.


In viaţa mea am întrebat de multe ori pe Domnul in ceas de nenorocire şi întotdeauna am primit răspuns.


Această iubire o înţelegem nu cu mintea noastră, ci prin milostivirea lui Dumnezeu de la harul Duhului Sfânt. Poa­te cineva va spune: „Aşa ceva se întâmplă numai cu sfin­ţii”, dar eu spun că Domnul iubeşte şi pe cel păcătos şi-i dă mila Sa; numai să se întoarcă sufletul de la păcat şi Domnul îl primeşte cu mare bucurie în braţele Sale şi-l duce la Tatăl, şi atunci se bucură de el tot cerul.


(din: Sfantul Siluan Athonitul, Intre iadul deznadejdii si iadul smereniei, Editura Deisis, Sibiu, 2001)

Deci nu trebuie sa fim sfinti, desavarsiti sau mai stiu eu cum ca Dumnezeu sa vorbeasca cu noi, sa fie cu noi si sa ne dea pacea si odihna Lui, ci doar sa parasim tot ce facem rau si sa ne intoarcem la El cu credinta adevarata.

 ,,Cine se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că El este şi că Se face răsplătitor celor care Îl caută.,,

Evrei 11: 6

Eu va incurajez ca in saptamanile care urmeaza sa Il cautati pe Dumnezeu si sa va apropiati de El- poate printr-o zi de post, prin rugaciune, prin spovedanie, prin citirea Sf. Scripturi. Incredintati-i Lui necazurile, problemele, stresul, durerea si veti primi pacea sufleteasca si odihna adevarata, de care fiecare om are atata nevoie!

Va doresc un sfarsit de saptamana placut si ne vedem maine, la ultima saptamana a provocarii de octombrie!


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCLkU8N5FJqNnubp9cfN0gutdvtkXKth90CYPmRjoimq5WbmhwCXdsVZBwbPtBNDGvE2qIDd5JoLNTHnqfPFyWyDgzmpdZV6w-TORCA7yup4TTaH0S422hfeOo5ONz4bdfJF929sXnW60/s1600/e1.jpg