duminică, aprilie 07, 2019

Jurnalul unei femei simple { 2019 : s.14/52}



 PENTRU ASTAZI... 

 Duminica, 07 aprilie 2019


♥  AFARA...
 e rece, dar nu frig, si nu bate vantul, ceea ce e foarte bine. A fost innorat toata ziua, dar nu a plouat, ci a dat cativa stropi din cand in cand. E cam seceta, din pacate. Nu-mi amintesc cand a plouat serios ultima data.



 MA GANDESC...

 la  gradinuta mea care prinde contur. Mi-am facut aleea de trandafiri pe care o doream si am mai organizat cateva straturi obisnuite, nu inaltate. Am nevoie de niste arcade, fiindca vreau sa mai cumpar si cativa trandafiri cataratori.Mai trebuie sa pun niste trifoi pe unde s-a rarit, dar faptul ca nu ploua nu prea ajuta.





 SUNT RECUNOSCATOARE...

pentru caietele si agendele dragute.Mai ales pentru bullet-journalul meu, la care tin foarte mult :).


 IMI PLAC...

narcisele parfumate


CE MAI MESTERESC/CREEZ...

inca lucrez la sosetele lunii februarie, si la paturica mea verde. Cand am inceput paturica, l-am avut in gand pe Sf. Patrick :).Am o icoana cu el, la care tin foarte mult.




Am in plan o pereche de sosete mov, in culoarea lunii, dar dupa ce le termin pe cele deja in lucru.




 ♥MA UIT LA...

Rita, un serial danez despre o profesoara la scoala publica. Imi place foarte mult personajul - e o femeie trecuta de 40 de ani, divortata, cu trei copii mari.Ea  nu e perfecta, ba chiar unii ar spune ca are o gramada de defecte :), si nici viata ei nu e chiar ordonata, ba din contra :), dar mie imi place naturaletea si autenticitatea ei. Rita e o profesoara foarte  buna, care iubeste mult copiii si  stie sa lucreze cu ei.
M-am identificat cu diverse situatii din cariera ei profesionala :) si am aflat foarte multe despre sistemul scolar danez.Sincer, al nostru mi se pare mai bun, intr-un fel, dar...gusturile nu se discuta.



  PENTRU SAPTAMANA VIITOARE IMI DORESC...

...sa citesc Biblia in fiecare zi si sa imi tin la zi bujo-ul si jurnalul de rugaciune.





  UN CITAT PREFERAT PENTRU AZI...

Domnul este tăria mea şi scutul meu; în El mi se încrede inima, şi sunt ajutat. De aceea îmi este plină de veselie inima şi-L laud prin cântările mele.
Ps. 28: 7 *Cornilescu


Domnul este ajutorul şi apărătorul meu, în El a nădăjduit inima mea şi mi-a ajutat
Şi a înflorit trupul meu şi de bunăvoia mea Îl voi lăuda pe El.
Ps. 27:8,9 *B.O.





♥ O FOTOGRAFIE*MAI MULTE :)  DE SAPTAMANA ASTA...


...din gradina mea







Va doresc o zi minunata si multumesc pentru vizita!
 Irina

32 de comentarii:

  1. Ce minunat!
    Daca mai poti sa ne mai pui poze cu bu-jo at fi super!!!
    In ce este imbracata Biblie ta?
    Draguta recomandarea de film...alte sugestii pentru profesoare care se regasesc/sau nu se mai regasesc in sistem si in relatia cu copiii din ziua de azi?... (si o curiozitate...cand te uiti la film? Cu sau fara fete? Nu cer si ele "drepturile" apoi?)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc :)
      Biblia are o coperta cu fermoar.
      nu e film pentru copii, are pg 16 plus.Ma uit cand am timp. Si ele se uita la filme pentru varsta lor, cand au timp. Nu suntem contra filmelor :)
      Oricum, n-as zice ca e un film -recomandare pentru profesori. Unele persoane s-ar putea sa nu-l agreeze deloc :)

      Ștergere
    2. Iti multumim pentru recomandare. O sa-l caut. Imi plac filmele de genul acesta.

      Ștergere
  2. Ce fotografii superbe! E o incantare blogul tau. Ai putea sa-mi spui cam cat fir intra in paturica? Multumesc si iti doresc sa ramai mereu asa de tonica si frumoasa! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu stiu cat fir o sa intre, dar cred ca o sa iasa mare, firul fiind subtire.Nici nu se cunoaste ca am consumat din el.

      Ștergere
  3. Langu Viorica11/4/19 12:48 a.m.

    E absolut superb totul, păturica, șosetele, culorile alese, mica ta grădină, dar mai ales jurnalul. De unde ai cumpărat acest b jurnal? Nu prea am văzut în librării. Mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Viorica, multumesc!
      agenda e cumparata de la diverta online, se numeste Leuchtturm1917.
      Vezi si si tarea mea despre bullet journal pentru amanunte.

      Ștergere
  4. Draga mea, tare e minunat ce scrii si simt o motivare bine venita pentru mine mereu.
    Azi dimineata am regasit printre articolele puse la dispozitie de academia edu, o platforma f utila si educativa un curs despre rolul psaltirii.
    https://www.academia.edu/20263825/Curs_1
    Pare interesant. Ti-l recomand. Gasesti si altele articole asemanatoare si bune.
    Iti urez un finald e saptamana frumos si linistit!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Carmen, multumesc, o sa ma uit!pupici!iti doresc la fel si tie!

      Ștergere
  5. Cele două versete pe care le citezi din Biblia Cornilescu și cea Ortodoxă, sunt două traduceri ale aceluiași text, nu? Dacă da, de ce diferă numărul capitolului? Are Cornilescu psalmi în plus?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da.BC nu are psalmi in plus, difera numerotarea in textele dupa care s-a facut traducerea. BO este tradusa dupa Septuaginta, BC este dupa textul Masoretic.Unii psalmi din Septuaginta sunt impartiti in 2 in textul masoretic, si invers.Dar in total sunt 150 in ambele variante


      Numerotatia Masoretica (Cornilescu)prima coloana Numerotatia Septuaginta (Ortodoxa)a doua coloana
      1–8 1–8
      9–10 9
      11–113 10–112
      114–115 113
      116 114–115
      117–146 116–145
      147 146–147
      148–150 148–150

      Ștergere
  6. Textul masoretic (TM sau 𝕸) este textul autoritar ebraic al Bibliei ebraice considerat aproape unanim ca fiind versiunea oficială a Tanakh.[necesită citare] Ea nu definește doar cărțile din canonul ebraic, dar precizează și modul de citire al textului cărților biblice în iudaism, precum și vocalizarea și accentuarea cunoscută sub numele de Masorah. Textul masoretic este utilizat pe scară largă ca bază pentru traducerile din Vechiul Testament în Bibliile protestante și, în ultimii ani (din 1943), pentru unele Biblii catolice. În timpurile moderne Manuscrisele de la Marea Moartă au demonstrat că textele masoretice sunt aproape identice cu unele texte din Tanakh, datând din perioada 200 î.Hr., dar diferite de alte texte. SURSA wIKIPEDIA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din cate am citit, Biserica Ortodoxa nu a aprobat aceasta traducere a lui Cornilescu. Pe blogul ganduridinierusalim am gasit chiar si un articol cu erorile pe care aceasta traducere le contine. Asadar, intreb, nu acuz: de ce am citi ceva care nu e conform principiilor ortodoxe, ba chiar e respins de Biserica Ortodoxa?

      Ștergere
    2. Crengu, am precizat ca eu citesc (si) aceasta traducere, tu nu o citi, daca consideri ca nu e ok.Nu am indemnat pe nimeni sa faca ce fac eu, aceasta e un blog personal si fiecare isi poate folosi creierul din dotare ca sa ia decizii pentru sine.

      Ștergere
    3. "Toate să le cercetaţi, ţineţi ce este bine"

      Ștergere
    4. Nu de creier e vorba aici. :) Iar eu am fost pasnica, nu te-am acuzat de nimic, vroiam doar sa stiu ce te-a motivat sa citesti si aceasta traducere! Imi pare rau ca te-am deranjat (se simte din cum ai scris) !

      Ștergere
    5. ai intrebat ,,de ce am citi,, nu ,,de ce citesti'' :).Ti-am raspuns exact la intrebare - nu indemn pe nimeni sa citeasca, fiecare face cum crede.Eu personal citesc si mai multe traduceri in paralel, atunci cand ma intereseaza un verset anume si vreau sa gasesc traducerea cat mai aproape de original. Cunosc dezbaterile pe aceasta tema din spatiul ortodox roman, nu ma interseaza genul acesta de ,,interdictii, sincer le gasesc stupide, traim in secolul 21, e absurd sa impui oamenilor sa nu citeasca ceva.Din contra, oamenii ar trebui incurajati sa citeasca cat mai mult, sa-si formeze o cultura cat mai vasta, sa-si formeze pareri proprii, sa gandeasca pentru ei, ca la capitolul lipsa de cultura si de educatie o sa batem in curand recorduri.In fine, as putea sa spun multe, dar nu am timp si nici nu cred ca are rost. De asta zic - sa-si foloseaca fiecare creierul, duhovnicul sau ce mai crede omul de cuviinta ca-l ajuta si sa pastreze ce ii este de folos.

      Ștergere
    6. Si daca iesi cu idei straine din ceea ce citesti? Daca, pe nesimtite, aluneci in vreo erezie fara sa-ti dai seama? Pentru ca lucrurile sunt atat de fine si subtile, iar noi nu avem cultura teologica necesara, nici harul Preotiei, nici trairea ortodoxa adevarata ca Sfintii Parinti sau sfinti ai zilelor noastre asa incat sa putem fi siguri ca distingem binele de rau.
      In ceea ce tine de credinta cred ca trebuie sa fim foarte precauti, sa alegem cu grija textele pe care le citim si "sa nu ne formam pareri proprii, sa nu gandim pentru noi". E periculos.
      In rest, da, sa citim pentru a avea o cultura, sa citim despre istorie, geografie, matematica ... ce vrem si ne place.

      Ștergere
    7. Maria, eu asa gandesc.Fiecare gandeste pentru el si face cum crede mai bine, asumandu-si ceea ce face si ceea ce crede.De asta am si zis sa urmeze fiecare calea pe care o crede buna, ca eu asa fac.

      Ștergere
    8. cred ca e foarte important si duhul in care ne apropiem de diverse carti, inclusiv Sf. Scriptura. Daca citim doar ca sa cautam justificare la anumite pareri sau sa scoatem de acolo doctrina,sau ca sa ne laudam la altii asta poate fi periculos, ca sa zic asa. Dar cand te apropii cu un duh de rugaciune, ca sa inveti de acolo ceva pentru viata ta, sigur Dumnezeu te va calauzi ca sa ai folos

      Ștergere
  7. Foarte frumoase lucrușoarele tricotate de tine, precum și grădinuța! Care este avantajul straturilor înălțate raportat la cele obișnuite? Știu că pe cele înălțate le ai de câțiva ani, deci vorbești din experiența...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in climatul asta arid de sud singurul avantaj e cel estetic.In plus, e vorba de pamant, e foarte lutos si ca sa fac o gradina normala mi-ar trebui niste basculante de pamant.Asa am rezolvat doar cu cativa saci :).
      Avantaj ar fi la multe, unde e mai umed, ploua mai mult si ele nu tin umezeala.Aici mi-ar trebui exact invers, adica straturi ingropate, nu inaltate, ca sa tina apa :)).

      Ștergere
    2. Am înțeles! Mulțumesc pt lamuriri!

      Ștergere
  8. Chiar eram curioasa cat de mult ai inaintat cu paturica. Imi place cum ai imbinat culorile. Cat masoara latura unu patrat tricotat?

    La voi deja sunt infloriti merii? Ce diferenta, parca traim pe continente diferite! :) La noi abia au inflorit caisii.

    Florile din a doua poza sunt de la migdal?

    RăspundețiȘtergere
  9. Citataul m-a uns pe suflet. Trecem prin niste lucruri f dificile si... parca a fost ce am avut nevoie. Imbratisari!

    RăspundețiȘtergere
  10. Bujo tău arată foarte bine. Eu urmează să îl achiziționez pe al doilea tot de pe dol.ro. Succes in toate! (BohoBerry pe youtube are niște așezări în pagina minunate! Pentru inspirație.😘)

    RăspundețiȘtergere
  11. Din jurnalul tau ne lipseste rubrica :Din bucatarie.Poate o poti adauga din nou.Ne era sursa de inspiratie.Zile binecuvantate!Mihaela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela, nu prea am ce sa scriu la rubrica aia, ca mancam foarte simplu si cam la fel :).Aveam impresia ca ma repet :).Dar daca ajuta... :)

      Ștergere
  12. Cat de frumos este totul la tine.
    imi place tematica pentru patura si ADOR sosetele aflate in lucru..Sunt minunate.
    Mult spor in tot si toate..Gradina ta arata minunat.Eu cred ca de Paste voi avea ceapa verde din propria productie..
    multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc!eu am deja ceapa verde, ca au ramas niste bulbi rataciti prin strat de anul trecut.Ce am pus anul asta n-a iesit inca.

      Ștergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.