sâmbătă, decembrie 28, 2019

Cuvantul anului 2020 (si cum sa-ti alegi si tu cuvantul )


Acesta e al 6 lea an in care imi aleg cuvantul anului.Meditez la asta de mai multa vreme si astazi, pe cand rasfoiam niste postari mai vechi de pe blog, mi-a devenit limpede ce imi doresc in 2020 si care este cuvantul potrivit :).

Inainte de a va impartasi cuvantul meu pentru 2020, va reamintesc ca puteti gasi, apasand pe linkurile de mai jos, resurse care sa va ajute in alegerea propriului vostru cuvant
CUVANTUL ANULUI - CUM IL ALEGEM?

Iata si cuvintele mele din anii trecuti :

♥ 2014 : SIMPLITATE
♥ 2015 INFLORESTE
♥ 2016 RECONECTARE
♥ 2017 DETERMINARE
♥ 2018 PASIUNE
♥ 2019 A PROSPERA

Cred ca am ales binet cuvantul lui 2019 si vreau sa multumesc lui Dumnezeu ca ne-a dat spor si ajutor in toate lucrurile.Cu toate acestea, din cauza programului incarcat, de multe ori doar am supravietuit, bifand listele , si adeseori am fost cuprinsa de tristete.Anul acesta imi doresc nu doar sa sporesc in toate cele bune, dar sa am BUCURIE in tot ceea ce traiesc si in ceea ce fac.

Cuvantul meu pentru 2020 este :BUCURÍE, bucurii, s. f. 1. Sentiment de mulțumire, de satisfacție sufletească * Exaltare sufletească intensă provocată de emoții puternice; mulțumire sufletească.*Sentiment viu de mulțumire a sufletului când posedă un bun real sau imaginar

Pasajul anului este : 
4 Bucuraţi-vă* totdeauna în Domnul! Iarăşi zic: Bucuraţi-vă!
5 Blândeţea voastră să fie cunoscută de toţi oamenii. Domnul este aproape*.
6 Nu* vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri.
7 Şi pacea* lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus.
8 Încolo, fraţii mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot* ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă, aceea să vă însufleţească.
Filipeni 4:4-9 

In alegerea cuvantului pentru 2020 m-au inspirat vorbele pline de duh ale staretului Tadei :

,,Omul trebuie sa se osteneasca sa aiba un duh plin de bucurie. Se zice ca trebuie sa pastram cu orice pret pacea launtrica si sa avem intotdeauna duh plin de bucurie. Intotdeauna! Cu orice pret sa fim pururea bucurosi, pururea voiosi.
 Dar, iata, si Sfantul Ioan din Kronstadt spune: Noi santem precum vremea, vin furtuni, vanturi, fulgere, iar apoi straluceste soarele, si ne este bine. Asa si noi. Apoi iarasi vine furtuna, si iarasi soarele, si tot asa. Si mai spune: pentru ca avem si trup, noi si trupul acesta materialnic santem inrauriti de conditiile atmosferice. Cand conditiile sunt bune si cand presiunea atmosferica nu este mare, atunci este vreme buna, iar noi santem veseli si bine dispusi. Iar cand vremea este mohorata, si noi suntem abatuti. Asa este! De aceea, trebuie sa ne pastrama cumpatarea (duhovnicesca). Chiar si atunci cand este vreme mohorata sa fim linistiti cu duhul.
 Omul trebuie sa se osteneasca sa fie intotdeauna, cu orice pret, intr-o stare sufleteasca buna, sa fie neincetat cu duhul plin de bucurie, pentru ca duhurile din vazduhuri vor sa fim necontenit tristi.,,
 
 Staretul Tadei de la Manastirea Vitovnita
 
 Tu ce cuvant ti-ai ales pentru 2020?
Scrie despre el pe blogul tau si lasa linkul in colectia deschisa pana pe 31 decembrie, sau lasa un gand la comentarii.

You are invited to the Inlinkz link party!
Click here to enter

13 comentarii:

 1. Oare la mine ce s-ar potrivi? Ce cuvant ar trebui sa ma reprezinte in anul care bate la usa? Poate "smerenie"...cu toate ca aveam altele in gand, dar nu se reduceau la unul singur. Daca ajuta Doamne si MaicaDomnului, martisorul ne aduce inca un sufletel intre si langa noi. Mai aveam in minte Sf. Treime, pentru ca se mai adauga o fetita la cele 2 pe care le avem. Dar la smerenie ar fi ceea ce ar trebui slefuit si lucrat la mine. Sa ne ajute Domnul sa fim lucratorii cei buni ai cuvantului Sau! Sarbatori cu bine! An Nou cu sanatate, bucurie, mantuire...!

  RăspundețiȘtergere
 2. Ei da am ajuns la sfarsitul anului 2019 ,si ce repede a trecut :)
  Dar ii multumim Domnului ca a fost cu noi si nu ne-a lasat .
  Cuvantul anului 2020 este INCREDERE
  DEFINITIE ÎNCRÉDERE s.f. Acțiunea de a (se) încrede și rezultatul ei; sentiment de siguranță față de cinstea, buna-credință sau sinceritate a cuiva; credință. * Expr. Om (sau persoană) de (mare) încredere = persoană căreia i se poate încredința orice secret, orice misiune. A pune chestiunea de încredere = a cere deputaţilor să-și precizeze în anumite împrejurări, prin vot, atitudinea față de politica guvernului. A da vot de încredere = a aproba în parlament activitatea sau programul unui guvern. - V. încrede.
  Eu mi am propus sa ma incred mult mai mult in Domnul Isus pt toata ingrijorarile mele stiu ca tot ceea ce se intampla in viata mea este parte din planul Sau de mantuire .
  Încrede-te în Dumnezeu şi nu în ideile tale strălucite.

  Este scris în Biblie: Proverbe 3:5-6. “Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Recunoaşte-L în toate căile tale şi El îţi va netezi cărările.”

  Încrederea este credinţa că Dumnezeu va face exact ceeace El zice că va face.
  Deci aleg sa ma incred in Domnul mai mult decat am facut o anul acesta .
  An nou binecuvantat! Domnul cu voi !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. da, asa e, sa ne incredintam mai mult in mana lui Dumnezeu!pupici!

   Ștergere
 3. Și la mine smerenie. Când ai smerenie, ai tot.

  RăspundețiȘtergere
 4. Iti doresc sa te bucuri de viata, de copii, de tot ceea ce ai!

  RăspundețiȘtergere
 5. Ar fi multe cuvinte potrivite pentru 2020... dar simt ca cel mai indicat in 2020 ar fi sa ma axez pe economisire...

  RăspundețiȘtergere
 6. Irina, mulțumesc pentru inspirație! La mulți ani cu bucurie!

  RăspundețiȘtergere
 7. Cuvantul meu trebuie sa fie BUCURIE. Anul trecut am fost binecuvantati cu o fetita, dupa doua sarcini pierdute.
  A fost si este inca grea acomodarea in 3. M-am surprins de prea multe ori suparata pe ea si uneori certand un copil de cateva luni. M-a durut acest lucru. Sa fiu suparata ca acest copil atat de asteptat, imi complica viata? In acele momente am uitat cu desavarsire ca este normal sa se intample asa cand apar copii.
  Ma rog Domnului pentru credinta, incredere in El si dragoste pentru copilul meu.
  Un an nou bun tuturor!!!

  RăspundețiȘtergere
 8. Eu aleg pt 2020 cuvantul MULȚUMIRE. Am pentru ce mulțumi și vreau să fiu mulțumită de ceea ce primesc.

  RăspundețiȘtergere
 9. https://candela-aprinsa.blogspot.com/2020/01/cuvantul-anului-2020.html

  RăspundețiȘtergere
 10. Implinire. Dupa atatia ani cu obiective financiare sau de cariera este timpul sa ne bucuram de ce avem acum.

  RăspundețiȘtergere
 11. Diana Grumazescu7/1/20 11:10 a.m.

  Organizare. Am realizat că lipsa mea de organizare mă afecteză atât pe mine cât și pe cei din familia mea. Imi doresc sa fiu mai organizată și răbdătoare cu cei din jur. Să avem bucurie in tot ce facem!

  RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.