vineri, februarie 07, 2020

A venit...
...Iarnaaa..Dupa doua luni de iarna cu temperaturi de primavara si cu ghiocei infloriti (i-am vazut miercuri in curte) a venit viscolul. Si un pic de ger.
Desi o iarna fara zapada are avantajele ei :)), in special cand vine vorba de transport, totusi pamantul avea nevoie de apa, iar noi de un pic de alb...Totul e asa de frumos cand se asterne zapada...
 Va las cateva imagini si cateva din gandurile cuviosului Nectarie  de la Optina:

 

,,Omului ii este data viata ca sa-i serveasca, nu sa o serveasca el.Adica omul nu trebuie sa devina rob al imprejurarilor, nu trebuie sa aduca jertfa interiorul sau celor dinafara.Slujind viata lumeasca, omul pierde masura, munceste fara discernamant si ajunge la o nedumerire foarte trista,  incat nici nu stie pentru ce traieste,,.Prin rugaciune, prin cuvantul lui Dumnezeu se cyrateste toata intinaciunea.Sufletul nu se poate impaca cu viata si se odihneste(mangaie) doar cu rugaciunea.Fara rugaciune sufletul este mort inaintea harului.,,


"Priviti ce frumusete: Soarele, cerul, stelele, copacii, florile..Inainte nu era nimic!Nimic!Dumnezeu a creat din nimic o asemenea frumusete.Astfel si omul, cand va ajunge cu sinceritate  la constiinta ca este nimic, Dumnezeu va incepe sa creeze din el maretia.,,"Roaga-te ca Domnul sa locuiasca in inima ta.Atunci se va umple de o mare fericire si bucurie, incat nici o intristare nu va mai avea putere s-o tulbure.Pentru aceasta Staretul invata sa ne rugam astfel :" Doamne,  deschide usile milostivirii Tale".


 "Casatoria este pentru femeie slujire a Preasfintei Sfintei Treimi.Toata viata conjugala este slujire a Preasfintei Sfintei Treimi.Iata cat de mare este pentru femeie destinul ei de a fi sotie si mama."


Irina


!Iti mulțumesc ca vizitezi Dulce Casa!Daca ti-a placut acest articol poti il poti impartasi altora folosind butoanele de mai jos :). Deasemenea, poti vizita si aprecia pagina de Facebook sau pe cea de Instagram a blogului.

duminică, februarie 02, 2020

Jurnalul saptamanii { 2020: s. 5/53 }


♥ PENTRU SAPTAMANA...
  • 5 din 53
  • 27 ianuarie - 02 februarie 2020 
 ♥ VREMEA...
in continuare neobisnuit de calda pentru luna aceasta si nici un strop de ploaie.Doar zile insorite cu vant , excelente pentru spalat si uscat rufe, dar in nici un caz bune pentru agricultura :(. In uichend am avut treaba la munte, si  am prins un pic de burnita si  zapada la Predeal, dar cam atat.


♥ MA GANDESC ...
ca am intrat in februarie, luna iubirii, luna mea preferata din an... ♥ SUNT RECUNOSCATOARE PENTRU...
 cadoul primit de la Irina, care mi-a inseninat luna :).Cremite de maini roooz si o carticica despre simplitate :).Revin cu pozaaa :) ♥ UNUL DIN LUCRURILE MELE PREFERATE...
ghirlande de inimioare crosetate.Poate reusesc sa fac si eu una


O.B. Designs - Rainbow Heart Crochet Bunting

♥ CE MAI MESTERESC/CREEZ...
 am inceput un sal crosetat din firul primit de la Ghemuletul Incalcit.Simt nevoia unui proiect foarte usor, care sa nu necesite concentrare si care sa ,,creasca,, repede :)

 ♥ CITESC/MA UIT/ASCULT..
mai mult din Biblie, dar si aici am ramas putin in urma, ca am avut multe pe cap. E foarte usor sa te lasi coplesit si prins de evenimentele si treburile  exterioare, si sa amani lucrurile de suflet, pana nu mai este timp pentru ele.Cad mereu in capcana asta :(((.


♥ UN CITAT PREFERAT...
♥ PLANURI PENTRU SAPTAMANA VIITOARE...
  • sa pun copiii pe picioare, ca toti au fost bolnavi si inca mai sunt probleme de sanatate
  • sa reintram in rutina de scoala si de teme
  • sa reintru in rutina mea zilnica, pe cat posibil

♥ O FOTOGRAFIE/MAI MULTE DE SAPTAMANA ASTA ...

primii ghiocei din acest an...
cafeaua de la ora 5....


piata din Sibiu, seara... 

muntii...Va doresc o seara minunata si multumesc pentru vizita!
Irina


!Iti mulțumesc ca vizitezi Dulce Casa!Daca ti-a placut acest articol poti il poti impartasi altora folosind butoanele de mai jos :). Deasemenea, poti vizita si aprecia pagina de Facebook sau pe cea de Instagram a blogului.