duminică, martie 01, 2020

Martie, bine ai venit!Inceput de luna, inceput de primavara, inceput de post :)



Bine v-am regasit, dupa o absenta cam lunguta de blog- mai lunga decat mi-as fi dorit :), dar asa e viata, mai vin si valuri :).Dar...cele rele sa se spele, cele bune sa se-adune si mergem tot inainte, cu rabdare si cu nadejde in Dumnezeu :). A inceput primavara, de maine incepe Postul Mare - o perioada numai buna sa punem inceput bun si sa ne bucuram de toate darurile de la Dumnezeu :)
Va doresc o primavara fericita si post binecuvantat!


SARBATORILE LUNII
9 L Sf. 40 de mucenici
17 M Sf. Ierarh Patrick, Luminatorul Irlandei
25 Mi Bunavestire
pinterest.com
DUMINICILE LUNII
1 D Duminca Lasatului sec de branza - a Izgonirii lui Adam din Rai
8 D Duminica 1 din post - a Ortodoxiei
15 D Duminca a II a din post - a Sf. Grigorie Palama
  22 D Duminica a III a din post - a Sf. Cruci
 
29 D  Duminica a IV a din post a -  Sf. Ioan Scararul 

pinterest.com
 EVENIMENTELE LUNII
 
1 martie Martisor
8 martie Ziua Femeii
21 martie Echinoctiul de Primavara
 CULOAREA LUNII
verde
 
CUVANTUL LUNII
  
inceput bun

- Mă aflu de mai mult timp într-o stare de nepăsare. Ce pot să fac?
- Dacă suntem hotărâți să nu rămânem în această stare, trebuie să Îi cerem Domnului în rugăciunea noastră să ne ajute să punem început bun. Lui Dumnezeu îi place foarte mult atunci când Îi cerem să punem început bun. Și desăvârșirea constă în a pune început bun în fiecare zi și în fiecare ceas.
(Arhimandrit Zaharia Zaharou, Merinde pentru monahi, Editura Nicodim Caligraful, Sfânta Mănăstire Putna, 2012, p. 38) 
sursa doxologia.ro

pinterest.com

PLANURI PENTRU MARTIE

- curatenie de primavara in suflet, in casa si in curte
- sfintirea casei
- meniu de post-saptamanal
- participare la slujbele din post
- cos la ie si cos un stergar pentru cosul de Pasti
- citesc Razboiul Nevazut(Nicodim Aghioritul) si Postul Mare (A. Schmemman)
- port verde - haine sau accesorii
- duminica iesim in natura
- fac ,,mucenici,, moldovenesti de post
- fac crafturi de primavara cu fetele 
-decoram casa pentru Pasti


pinterest.com


MOTIVATIA/CITATUL LUNII
 
 ,,Viața cea ”veche” a păcatului, viața meschină, nu este chiar așa ușor de depășit și de schimbat. Evanghelia așteaptă și cere de la om ceva de care, în starea lui prezentă, acesta este practic incapabil. Ni se propun o viziune, un țel, un mod de viață care sunt cu mult deasupra posibilităților noastre! Chiar și pentru Apostoli, pentru  că, atunci când L-au pe Hristos învățându-i, L-au întrebat cu disperare:„ Dar cum poate fi aceasta posibilă?”. 
Nu este deloc ușor să respingi un ideal de viață mărunt, născurt din grija vieții zilnice, din căutarea bunurilor materiale, a siguranței și a plăcerii, pentru a-l înlocui cu un ideal de viață în care scopul este perfecțiunea desăvârșită: „ Fiți dar desăvârșiți, precum Tatăl vostru Cel din ceruri desăvârșit este”. Această lume, prin toate mijloacele ei de comunicare, ne spune:
„ Fii fericit, nu te complica, urmează  calea cea largă”, Hristos , în Evanghelie, zice:  alege calea cea strâmtă, luptă și suferă, pentru că aceasta este calea către adevărata fericire!
 Dacă Biserica nu ne-ar ajuta, cum ne-am putea noi pocăi și întoarce la promisiunea fără de seamăn ce ni se face în fiecare an la Paști? Aici intervine Postul Mare. Acesta este ajutorul dat nouă, prin intermediul Bisericii, școala pocăinței, singura care ne dă posibilitatea de a primi Paștile nu doar ca pe dezlegarea de a mânca, bea și de a ne odihni, ci tocmai ca pe un sfârșit al „vechii” noastre lumi și ca pe intrarea în aceea „nouă”.
 
 Postul mare: pași spre Înviere- Pr. Alexander Schmemann
 
 
 Va doresc un martie cu bucurie!

Irina 

!Iti mulțumesc ca vizitezi Dulce Casa!Daca ti-a placut acest articol poti il poti impartasi altora folosind butoanele de mai jos :). Deasemenea, poti vizita si aprecia pagina de Facebook sau pe cea de Instagram a blogului.