marți, ianuarie 26, 2021

Bucurii de ianuarie - saptamana 3

 

 Bine v-am gasit in a treia saptamana a provocarii Bucurii de Ianuarie!

Sper ca ati avut o saptamana frumoasa si plina de recunostinata.Fiindca in ciuda tuturor necazurilor, a greutatilor, si a valurilor vietii, ar trebui  sa fim recunoscatori ca ne-am nascut in Romania, deoarece sunt locuri in lume in care se traieste asa de rau, ca aici e rai de-a dreptul.Sunt tari in care e razboi, si saracie pur si simplu lucie, si nimeni nu te ajuta.Oamenii mor impuscati, sau torturati, sau de foame, de sete, sau de boli chiar banale la noi- fiindca n-au medic si medicamente.Fiindca suntem in Europa, aproape de tari in care se traieste cu mult mai bine ca la noi, de multe ori cartim si ne suparam, dar sa multumim lui Dumnezeu ca traim aici, caci se poate cu mult, mult mai rau.Si sa ridicam un gand de rugaciune pentru cei mai incercati ca noi.

Sa multumim lui Dumnezeu ca avem...

Un coltisor confortabil

si as vrea sa spun ca orice coltisor, oricat de confortabil ar fi, in sens material, nu e la fel de confortabil si plin de pace fara prezenta lui Dumnezeu.E asa de bine sa Il avem pe El ca refugiu si ca adapost, cum asa de frumos spune Ps.90.Lucrurile materiale ne pot oferi confort pana la un punct, dar confortul si linistea, si pacea le avem cu adevarat doar in prezenta lui Dumnezeu.

Un proiect creativ

saptamana aceasta mi-a venit firul care imi lipsea si mai am doua patratele de crosetat, apoi urmeaza sa le unesc si sa asamblez fata de perna. 

 
Tratatia saptamanii

Ciocolata calda si cornulete cu nuca


Plante/flori  

 Zambilele s-au trecut si le-am inlocuit cu narcise si ghiocei , dar cred ca vor inflori abia saptamana viitoare.Pana atunci ma bucur de un frumos buchet de trandafiri primit de la sotul meu drag ♥
 


Lumini si luminite

am gasit la pepco lumanari de soia, care nu sunt asa toxice ca cele de parafina si mirosul e mult mai fin si mai placut.La cate borcanele de la lumanari am adunat, cred ca o sa cumpar ce trebuie si ma apuc sa mi le fac singura :))



Ceva de citit

 Saptamana asta am avut mai multe drumri de facut, plus alte treburi, si n-am citit aproape nimic, sunt in urma si cu lectura Bibliei.

Grija de sine

Incerc sa nu mai ascult stiri si, mai ales, cand fac totusi greseala sa le ascult :)), ma straduiesc sa nu mai pun la suflet, sa nu ma umplu de ingrijorare si sa nu ma enervez. E foarte important sa avem grija de mintea noastra.
Staretul Efrem spunea : ,,Gândurile sunt asemenea avioanelor care zboară în văzduh. Nu depinde de noi faptul că aceste avioane zboară continuu în văzduh. Suntem însă datori să nu le lăsăm să aterizeze pe pista sufletului nostru, să nu le îngăduim să pătrundă înlăuntrul nostru. cuib in ea."
 
In scrierile sfintilor sunt multe invataturi despre razboiul cu gandurile, dar am gasit de mare folos acest cuvant scurt al parintelui Sofronie :  
 
 Acum va voi arata doar un mic mijloc practic, cum sa trecem cu mintea la a gandi cele placute lui Dumnezeu. 
Cand ne vine un gand oarecare, ce nu corespunde cu legea evanghelica, vom zice: „Doamne, vindeca-mi mintea”
Cand in inima noastra se iveste manie sau ceva asemanator, vom zice: „Doamne, vindeca-mi inima“. Daca va incepe sa se arate ca un adevarat razboi, noi, in tacere, strigam doar launtric: „Doamne, vindeca-ma intreg… Vino catre mine, cela ce zac pe pamant, si ma ridica din gandurile si patimile mele josnice, din josnicele miscari ale inimii mele!”.
 Asa se petrece cu lupta noastra.

Arhimandritul Sofronie, Cuvantari duhovnicesti, vol. I
 
 Recunostinta
 
  • pentru prietenele mele, se stiu ele care :).Va iubesc si va multumesc ♥♥♥
  • pentru bisericile deschise
  • pentru pacea din tara noastra  

 

 

Sper ca v-a facut placere sa fiti alaturi de mine in a treia saptamana a provocarii.Daca ati scris un articol pe blog puteti lasa linkul mai jos, sau ne puteti impartasi gandurile si fotografiile voastre pe instagram sau pe facebook, folosind hastagul  #bucuriideianuarie .

Va doresc o saptamana frumoasa, cu bucurii si binecuvantari!
 
Cu drag,  




You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter