miercuri, martie 10, 2021

Momente zilnice (ziua 69/365)



 

Afara  e frig si ploaia , care a inceput de azi - noapte, s-a transformat in lapovita.Cu toate acestea primavara se strecoara incet, incet - salciile au inverzit deja, au iesit brandusele si toporasii, iarba a dat si ea coltul, verdele se insinueaza peste tot :). Din cauza norilor nici vorba sa vad rasaritul, si nici sa ies in ploaie nu prea mi-a venit :), asa ca mi-am inceput ziua la caldurica :), cu un mic dejun sanatos (oua proaspete de la gainile vecinei :), castravete, avocado, ridichi, seminte de in si paine proaspata, de casa) si o cafeluta slaba.

Am inceput sa explorez noi domenii de manifestare a creativitatii :)) si mi-am facut un sirag de margele mala.Margelele mala au originea in India in sec. VIII i.H., fiind folosite de catre hindusi la numararea rugaciunilor. Siragul de margele pentru rugaciune a fost folosit apoi de catre budisti, incepand cu secolul IV i.Hr., si s-a raspandit ulterior, fiind regasit in toate religiile lumii. Numarul de margele/ noduri difera de la religie la religie. In crestinism, rosariul catolic are 59 de margele; crestinii ortodocsi rusi folosesc  komboskini cu 100, cu 50 sau cu 30 de noduri ; islamicii au misbaha, cu 100 de margele; grecii au komboloi, cu un numar de margele multiplu de 4 plus 1 : 17 sau 21; budistii si hindusii au japa mala, cu 108 margele (informatii si alte detalii aici).

Am pornit cu intentia de a-mi  face un sirag de margele pe care sa le folosesc cand imi fac afirmatiile, dar care sa poata fi purtate si ca podoaba.Le-am facut din agate verzi si din cuart ochi de tigru. Criteriul de selectie a margelelor a fost culoarea :)), si nu un cristal anume.Am vrut sa fie verzi (culoarea lunii martie )  si mi-au placut  nuantele acestea de portocaliu si oliv amestecate, dar a contat si ce am gasit in stoc  :)).Mi-a placut foarte mult sa margelesc, cu siguranta n-o sa ma opresc aici, as vrea sa-mi fac siraguri de mai multe culori, si muulte bratari :)).

Afirmatia de azi :,,sunt gata sa ma schimb",ne  arata ca am ajuns la concluzia ca incercarea de a-i schimba pe ceilalti e inutila :)), si singura persoana asupra careia putem opera schimbari suntem noi.De aceea trebuie sa ne analizam convingerile care ne guverneaza viata, si sa renuntam la cele care ne limiteaza in mod negativ si/sau ne fac rau, si sa le inlocuim cu o perspectiva noua, pozitiva, asupra noastra si asupra vietii.

Putem folosi perioada de post care urmeaza pentru a ne concentra asupra schimbarilor pe care vrem sa le facem la nivel spiritual, mental si fizic, sa lucram la vindecarea noastra pe toate planurile.Nu trebuie sa incepem cu toate odata, ci cu ceea ce simtim ca e mai important pentru noi si, automat, vor interveni schimbari si in celelalte arii ale vietii.