luni, aprilie 12, 2021

Jurnal (ziua 102/365)


♥♥ Azi ♥♥   

luni , 12.04.2021

♥♥ Vremea ♥♥

e chiar frig pentru perioada asta a anului, dimineata e bruma, ceva ce n-am mai vazut niciodata in aprilie aici.Ziua e cald, soare, frumos, n-a mai plouat de cateva zile.

♥♥ Cum ma simt azi ♥♥

Sincer, dupa cateva zile de soare si stat pe afara, pe sub pomii infloriti ma simt mult mai bine :),Incerc sa evit stirile guvidice :)), desi e cam dificil, dar in mare imi iese. Imi vad de ale mele- de familie, de casa, de munca, sunt atatea de facut si timpul e scurt.Am cateva planuri pentru gradinuta si curte, care implica ceva sapat si roabe de pamant carate :)), dar sper sa iasa frumos pana la urma.Inca n-am decorat de Pasti, n-am facut curatenie cine stie ce, nici casa n-am sfintit-o inca, dar zilele friguroase care au fost mi-au taiat orice chef de treaba :).In schimb m-am odihnit mai mult si am citit. Fetele au vacanta, deci pe planul cu scoala si cu lectiile e liniste totala.

♥♥ Planuri, ganduri ♥♥ 

azi am facut curatenie in unul din dormitoare si am spalat asternuturi, pilote, tot.Printre picaturi am citit, am gatit ceva usor, mi-am completat agenda, am baut o cafea.

 ♥♥ Cartile de pe noptiera ♥♥ 

Saptamana trecuta m-am mobilizat si am fost pana in oras, la librarie, cu fetele mici, mi-era dor sa ma plimb printre rafturi si sa rasfoiesc carti.E comod sa comanzi online, mai putin consumator de timp, dar nu e la fel de placut :)).Eu mi-am cumparat ,,Biruitori in incercare" de Rodica Volintiru, imi place tare mult felul in care povesteste experientele ei cu Dumnezeu, am invatat multe lucruri, am primit multa incurajare din ceea ce scrie, si am rezonat la multe pasaje.
 Fetelor le-am cumparat ,,Virtuti si valori crestine  ".Cartea prezinta 52 teme legate de virtutile si valorile crestine, explicate pe intelesul copiilor, cu diverse joculete, lecturi si intrebari pe fiecare tema, astfel incat sa fie stimulata gandirea copilului si sa-l ajute sa puna in practica ceea ce afla.

♥♥ Ca sa ma relaxez ♥♥ 

am iesit afara si m-am bucurat de soare, de iarba, de flori si de pomii infloriti

♥♥ In gradina ♥♥

am tuns trandafirii urcatori si i-am legat orizontal.Am emotii, sper ca nu raman fara flori :)).Am plantat tot felul de flori - carciumarese, mararite, ochiul boului, gura leului, condurul doamnei (preferatii mei).N-am facut rasaduri, am pus semintele direct pe strat, sper sa iasa ceva :).

Am niste cauciucuri vechi si vreau sa fac in ele o gradinuta de legume, sa pun rosii, castraveti, dovlecei si condurul doamnei curgatori.

Muscatele cumparate anul trecut sunt cazate intr-o terasa inchisa si le-a mers foarte bine acolo, au inflorit ca nebunele.Inca nu le-am scos afara, ca e prea frig.



♥♥ Un citat inspirational, un verset din Biblie sau o cerere de rugaciune ♥♥

 

Pune-ţi nădejdea în Domnul din toată inima ta!

Pilde 3:5
 
 

 Voi ce mai spuneti, ce mai faceti ? :)