marți, mai 11, 2021

Mai, bine ai venit!Organizare si intentii

 

 

Aproape ca suntem la jumatatea lui mai, dar totusi ii urez bun venit acestei luni minunate, chiar daca cu intarzaiere.

Luna aprilie a trecut ca vantul, a fost cam friguroasa si m-am simtit cam lipsita de chef in toate , n-am facut mai nimic, doar munca prin casa sau la serviciu, fiindca, din cauza noii structuri a anului scolar am fost ba in activitate, ba in concediu- foarte enervant.La fel de suparator ca si prelungirea anului scolar pana tarziu in iunie, si asa mai departe.Cand ai impresia ca in tara asta nu se poate mai rau, vine un istet sa demonstreze contrariul.

Ceea ce ma bucura e ca au mai scazut imbolnavirile de covid, multi au facut boala, multi s-au vaccinat, asa ca mi s-a parut un pic mai sigur sa trimit fetele mici la scoala, dupa un an si ceva de online.Sper sa nu regret aceasta decizie :).Tot trag nadejde ca ceva ceva s-a invatat din pandemia asta, cum ar fi sa pastram mai multa igiena in scoli si gradinite, si sa nu mai trimitem copiii bolnavi in colectivitate, dar tare ma tem ca, odata cu covidul, vor disparea din scoli si sapunul, si hartia igienica , si dezinfectantul, si femeile de serviciu angajate in plus.Romanii nu invata absolut nimic din istorie, dovada ca lectiile ei se reintorc mereu si mereu peste noi, dar tot degeaba.

Daaaar...o sa depun mari eforturi sa ignor realitatea romaneasca :)) si sa-mi vad de viata cum pot mai bine, cu nadejde in Dumnezeu si cu bucurie in suflet :).

pinterest.com


SARBATORILE LUNII

5 Mi Sfanta Irina 
 
7V† Izvorul Tamaduirii

21 V† Sfintii Imparati Constantin si Elena

DUMINICILE LUNII

2  Invierea Domnului
9  Duminica Tomii
16  Duminica Mironositelor
23  Duminica slabanogului de la Vitezda
30   Duminica Samarinencei 

 
CULOAREA LUNII

portocaliu
simbolul maturitatii, al cresterii spirituale
Portocaliul este culoarea căldurii, creativităţii şi emoţiilor.


 

CUVANTUL LUNII


CULTIVÁ, cultív
  vb. I. 1. Tranz. A lucra pământul spre a-l face să dea roade. ♦ A semăna plante; a îngriji și a recolta plante agricole. 2. Tranz. Fig. A se ocupa cu râvnă de ceva; a face să crească, să se dezvolte. ♦ A căuta să câștige sau să mențină prietenia, bunăvoința, încrederea cuiva. 3. Refl. și tranz. A (se) instrui.
 
 INTENTIILE LUNII

ma ocup de gradina - plantez rasaduri, gazon, flori, aromatice 

plantez ganduri si intentii  bune

ingrijesc de gradina sufletului meu :)

 

PROVOCARILE LUNII

termin ia 

sfintesc casa si fac parastas (amanate de prea multe ori)


MOTIVATIA/CITATUL LUNII

 
pinterest.com
 
 
Voi ce planuri aveti pentru luna mai? :)