marți, august 16, 2022

Jurnal (ziua 228 din 365)

 




♥♥ Azi ♥♥   

marti, 16 august 2022

♥♥ Vremea ♥♥

dupa doua zile de ploaie care au fost o adevarata binecuvantare pentru pamantul uscat cred ca vin iar caldurile.

♥♥ Cum ma simt azi ♥♥

am avut o zi linistita, multumesc lui Dumnezeu. Am iesit in oras cu ceva treaba si ne-am intors lesinati de caldura, dar totusi nu mai e chiar asa de rau.Totusi, se apropie toamna.

In rest n-am facut mare lucru - am gatit ceva usor, am tricotat, am citit, am iesit pe afara.

Ma bucur ca mi-au revenit cheful de tricotat si de cusut, dar e implicata si ceva vointa aici.Mi-am propus sa citesc zilnic macar 60 de pagini si sa ma concentrez pe cateva practici sanatoase pe care sa le (re)introduc in program.Beleaua e ca, daca fac una nu pot face alta, fiindca ziua mea are 24 de ore ca la toata lumea, asa ca va trebui sa fiu mai laxa in ceea ce priveste curatenia, fiindca imi ia o gramada de timp sa lustruiesc prin casa toata ziua.

♥♥ Planuri, ganduri ♥♥ 

maine o sa spal rufe si o sa fac un pic de ordine, si in rest vreau sa stau cu fetele, sa citesc si sa tricotez la sosetele mele rosu- pepene :).Mancare si cumparaturi am facute.
As vrea ca pana la sfarsitul lunii sa postez zilnic cate o fotografie pe instagram, ar fi grozav sa fac si cate o postare pe zi pe blog, cum am facut anul trecut, de Craciun,  dar sa vad daca reusesc.

♥♥ Meniul de azi ♥♥

Dimineata - ou fiert moale, cu unt

Pranz - pui cu paste chinezesti

Cina  - 

 ♥♥ Cartile de pe noptiera ♥♥ 

,,Valtoarea mintii,, de Daniel J. Siegel.O carte extraordinara, despre puterea si rolul transformarilor cerebrale in adolescenta.Mi-a fost recomandata de mult, dar abia acum am reusit sa o incep.O recomand tuturor parintilor, dar si adolescentilor.


 ♥♥ Ca sa ma relaxez, o sa ♥♥ 

fac un exercitiu de constientizare a respiratiei, recomandat de Siegel in carte, exercitiu care ajuta atat la relaxare, cat si la integrarea cerebrala (adica armonizarea si coordonarea diferitelor parti ale creierului)

♥♥ Un citat inspirational ♥♥  

sau o imagine :)


 Voi ce mai spuneti, ce mai faceti ? :)