luni, octombrie 24, 2022

Caminul tau, un colt de rai!Retrospectiva saptamana 3

 

Saptamana 3 a fost despre conectare/reconectare cu Dumnezeu, cu sine, cu ceilalti. 

Desi a fost o sptamana in care ar fi trebuit sa vorbesc mai putin, prin natura meseriei trebuie sa vorbesc foarte mult, ceea ce este extrem de obositor la un moment dat.Apoi, acasa, din nou e mult de vorbit :)), fiindca suntem o familie mare si avem multe de spus :). Dar e si mult de ascultat :).

Saptamana aceasta  m-am straduit sa imi fac timp si pentru momente de liniste, in care sa stau cu mine si sa ma desprind putin de zgomotul cotidian. Am scotocit prin sertare si am scos de la naftalina jurnalul zilnic si pe cel de rugaciune.Mi-e foarte greu sa reiau acest obicei al scrisului si al introspectiei, cred ca sunt intr-un gen de burnout fiindca, in general, imi doresc sa nu ma gandesc la nimic si doar sa trec cu bine si peste ziua care imi sta in fata.Cred ca am nevoie acuta de o vacanta adevarata, adica una cu adevarat fara griji, ceea ce e cam greu, fiindca problemele nu vor sa ramana acasa :)) ci te insotsc mereu in mintea ta, oriunde ai pleca.Din aceasta deduc ca o vacanta adevarata e doar atunci cand, oriunde am fi, acasa sau in concediu, problemele noastre sunt in mana lui Dumnezeu si noi ne bucuram de viata ca niste copii fara griji.Usor de zis, greu de facut :).

Cu pasi micuti si poticniti incerc sa reiau o rutina de citire a Bibliei si de rugaciuni scurte.Ma concentrez deocamdata pe Noul Testament si pe Psalmi.

Intrebarile saptamanii m-au ajutat sa imi pun ordine in minte si sa-mi restabilesc cateva prioritati.

Desi timpul meu se duce in principal pe munca la serviciu, munca in casa si pe diverse probleme de organizare si ingrijire a familiei, totusi nu renunt la placerea de a tricota/croseta sau de a citi/ asculta o carte.

Locul in care imi place cel mai mult sa stau e acasa, fiindca aici am tot ce-mi trebuie ca sa ma simt bine - pe cei  dragi, lucrul de mana, cartile, florile, curtea. La ultimul punct am ceva de lucru, fiindca lucrurile nu arata deloc cum mi-as dori, ba chiar in curte e dezastru total si e nevoie sa investim ceva timp, munca si bani ca sa facem ca lucrurile sa arate mai bine.Nadajduiesc sa se intample si asta, cat de curand :).

La obiceiuri negative pun lipsa de miscare, ar trebui sa merg mai mult pe jos, dar nu stiu unde sa strecor si asta in program, la cate am de facut.Obiceiurile sanatoase sunt asa de consumatoare de timp, nu stiu daca ati observat :).

Saptamana care urmeaza va fi despre odihna, si , cel putin pentru mine, se suprapune foarte bine cu vacanta, cand am mai multa liniste si mai mult timp pentru lucrurile care imi plac si imi fac bine.

 Multumesc tuturor celor care ma insotesc in aceasta provocare : Corina, Mniko, Andreea  si Ioana

Va doresc o saptamana binecuvantata, cu pace si liniste de Sus!



Caminul tau, un colt de rai!- Resurse pentru saptamana 4

 

♥   

SAPTAMANA 4
 MA ODIHNESC
 
Esti obosita?Te simti...
...secatuita fizic, psihic si emotional?Simti ca nu mai faci fata aglomeratiei si problemelor zilnice?E timpul sa te odihnesti, sa-ti recapeti puterile, sa te refaci!
Saptamana aceasta pun odihna  pe lista de prioritati
 ma organizez astfel incat sa pot dormi mai mult
imi iau scurte momente de respiro de-a lungul zilei 
 Provocarea saptamanii
cand ajungi acasa de la serviciu fa-te comoda, pune-ti o muzica linistitoare, roaga-i pe toti sa te lase 10-15 minute si intinde-te in pat( eventual cu niste felii de castravete pe ochi :)) ).Incearca sa te relaxezi sau chiar sa dormi putin.

Recomandare de lectura :

Iubeste-te pe tine insuti si vindeca-ti viata - Louise L. Hay


    Invata Cum Sa-Ti Ingrijesti Profund Sufletul - Cheryl Richardson