miercuri, noiembrie 09, 2022

Blogonoiembrie 2022 : ziua 3



pinterest.com      

Desi nu sunt mai degraba o iubitoare de pisici decat de caini mi-a placut imaginea de mai sus, fiindca se leaga de o intamplare petrecuta in curtea noastra zilele trecute.O catelusa maidaneza a intrat pe sub gard pe undeva si a fatat patru pui intr-un colt mai adapostit.Era ultimul lucru care imi trebuia mie, un caine de care sa am grija, dar ce sa fac, nu ma lasa inima s-o scot in drum cu puisorii ei asa micuti.Mai ales ca ea, saracuta, e asa afectuoasa si bucuroasa ca o lasam sa stea la noi, si nici uratica nu e, cred ca un pic spalata si ingrijita ar fi chiar ok :)).Deocamdata nu am hotarat ce sa facem cu ea, o hranim si lasam puisorii sa creasca, apoi mai vedem.

 

VERSETUL ZILEI...DE AZI 

Şi  noi, poporul Tău, turma păşunii Tale, Te vom lăuda în veci şi vom  vesti din neam în neam laudele Tale.

Ps. 79;13

VREMEA ... AZI  


GANDURILE ZILEI


,,Când ai faţă de cineva antipatie, sau răutate, sau supărări, trebuie să te rogi pentru acea persoană, indiferent dacă este vinovată sau nu. Roagă-te întru simplitatea inimii, aşa cum sfătuiesc Sfinţii Părinţi:

„Mântuieşte-o, Doamne, şi miluieşte-o pe roaba Ta (numele) şi pen­tru sfintele ei rugăciuni ajută-mă pe mine, păcătoasa!”.

Datorită acestei rugăciuni inima se linişteşte, chiar dacă uneori nu dintr-odată. Te poţi ruga aşa chiar dacă acest lucru se întâmplă în prezenţa oamenilor, fără vreo manifestare exterioară a rugăciunii, sezând, mergând, stând în picioare sau culcată – căci Dumnezeu Se uită la inimă. Şi, când vine această ispita, atunci să te şi rogi, fără să zăboveşti şi fără să ţii cont de loc, deşi, desigur, este mai bine să te retragi şi abia atunci să te rogi.,,
 
 Starețul Nicon de la Optina, Sfaturi în vremuri de prigoană, Editura Egumenița 2009