sâmbătă, aprilie 01, 2023

Blog 365 #91 Aprilie - ganduri si intentii



 Aprilie, bine ai venit!un nou inceput, noi ganduri, noi planuri, noi nadejdi. Am inceput luna aprilie cu o curatenie cat de cat prin casa, ceva gatit, apoi m-am intalnit cu cateva prietene dragi la o mini-sezatoare.Ma bucur ca se apropie vacanta de Pasti, n-am planuri mari nici pentru curatenie, nici pentru gatit :).Imi doresc doar sa fim sanatosi, sa ne putem odihni si sa ne bucuram de zilele libere.Sper ca vremea sa fie calduroasa si sa putem sta afara mai mult.

SARBATORILE LUNII

10 L - 15 V  Saptamana Mare 
16 D, 17 L, 18 M Sfintele Pasti, Invierea Domnului
21 V Izvorul Tamaduirii
23 D Sf. Mucenic Gheorghe 

DUMINICILE LUNII

3  Duminica Sf.Maria Egipteanca
  9  Duminica Florilor
 16 Invierea Domnului 
23 Sf. Mucenic Gheorghe
 30 Duminica Mironositelor




 
 CULOAREA LUNII

mov

Violetul reprezinta culoarea tainei, a misterului. Aceasta culoare este asociata cu energia spirituala. Este culoarea asociata onoarei, demnitatii, respectului de sine si sperantei. De asemenea ea este supranumita “culoarea puterii”, intrucat era culoarea regilor si era purtata de acestia in nuanta “purpuriu regal”.
La nivel psihic culoarea violet calmeaza angoasele, anihileaza frica si elimina agresivitatea. Aceasta culoare favorizeaza dezintoxicarea organismului si intareste sistemul imunitar. De asemenea influenteaza intregul sistem osos si nervos al organismului.Contribuie la echilibrarea energiilor spirituale si fizice.






 
CUVANTUL LUNII

conectare


 
PROVOCARILE LUNII
 
Am cateva provocari luna aceasta :






 O provocare pentru suflet lansata de Alexandra : ,,Programul "Doza pentru suflet" este adresat femeilor și a fost creat pentru a oferi o experiență inspirațională și de creștere personală înainte de sărbătorile de Paște.Programul constă în mici provocări zilnice pe care le poți îndeplini într-un timp scurt și care te vor ajuta să-ți îmbunătățești starea de spirit și să-ți dezvolți latura creativă și spirituală.Un alt aspect important al programului este cultivarea gândirii pozitive și a recunoștinței. Fiecare provocare zilnică îți va oferi o oportunitate de a reflecta asupra lucrurilor bune din viața ta și de a recunoaște toate motivele pentru care ar trebui să fii recunoscătoare. Această practică poate ajuta la reducerea stresului și anxietății și la îmbunătățirea stării generale de bine".....mai multe detalii aici
 

 Vreau sa reiau si o provocare din aprilie anul trecut : Timp cu tine. 

Provocarea presupune un moment de meditatie dimineata, un moment de respiratie si de gandire la pranz, si un moment de revizuire a zilei, seara.


 

 O ultima provocare , dar in domeniul tricotatului/crosetatului, este de pe instagram, si presupune sa crosetam/tricotam  flori, pasari sau saluri/esarfe ori alti itemi care sa aiba flori, pasari. Eu vrea sa fac o esarfa rosetata cu flori japoneze, modelul a fost in mare voga pe net acum niste ani, incepusem si eu una :)).Cu ocazia asta vreau sa mai consum din firele pe care le am deja :).

 

 MOTIVATIA/CITATUL LUNII


Fa mintea sa taca, si sufletul va vorbi

Ce am scris pe blog in anii trecuti, la aceasi data:

2008 : "Bomboane" de arpacas

2010 :  Am caștigaaat!

2012 :  Inceput de aprilie

2021 :  Aprilie, bine ai venit!Organizare si intentii

2022 : Bine ai venit, Aprilie!

 

 Va doresc un aprilie cu bucurie! 

Irina