luni, februarie 04, 2008

Wafe cu cartofi

Am dat in boala wafelor , acum am facut cu cartofi, pentru micul dejun. Iata si reteta:


Wafe cu cartofi

  • 2 oua
  • 250 g cartofi rasi marunt si storsi bine
  • 125 g faina
  • 500 g iaurt
  • 50 g unt topit
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • sare, piper
Se bat ouale spuma.Se amesteca iaurtul cu untul topit si cu cartofii, se incorporeaza faina, sarea, piperul, praful de copt, se adauga ouale, si se coc 7-8 minute la aparat.
Se servesc cu iaurt sau cu smantana.

Irina

duminică, februarie 03, 2008

Waffe cu alune de padure



De mult caut sa cumpar un aparat de facut "gofre" sau "wafe", si azi am gasit, in sfarsit. La Selgos. Este produs de firma "Severin" din Germania (mai multe despre ea aici ), si pe langa waffe, mai are "fete" pentru gratar si sandwis.



L-am probat imediat ce am ajuns acasa, folosind o reteta din carticica cu instructiuni.

Wafe cu alune de padure

  • 200 g margarina sau unt (sa fie moale)
  • 75 g zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 3 oua
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 75 g alune de padure macinate ( sau alune simple, ori migdale)
  • esenta de rom
Untul se freaca cu zaharul. Se adauga ouale batute spuma, apoi faina, in care am amestecat praful de copt. La sfarsit se pun alunele si esenta de rom. Se coc 5-7 minute la aparat. Se scot pe o farfurie si se pudreaza cu zahar.

Sunt nemaipomenit de bune, si foarte simplu de facut.


Irina