marți, octombrie 14, 2008

Gogosari cu sos " de la Vica "



Azi, de ziua cuvioasei Paraschiva, mi-am amintit de o draga prietena cu care nu m-am vazut de foarte multa vreme, si care poarta numele sfintei. De la ea am o reteta de gogosari cu sos, pentru iarna, pe care o fac in fiecare an, si care este absolut delicioasa.



Ingrediente:

6kg gogosari curatati, si taiati felioare





pentru sos:
  • 1/2 l ulei
  • 1/2 l apa
  • 1/2 l otet
  • 2 linguri sare (pentru muraturi)
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri bulion
  • 15 linguri zahar

Intr-o cratita mare se pun ingredientele pentru sos si se dau cateva clocote. Se adauga gogosarii taiati felii, si se mai fierbe inca 20 de minute. Compozitia se pune fierbinte in borcanele pregatite dinainte (spalate foarte bine), se pun capacele, si se baga la pastrare in camara. Mie imi plac ca si garnitura la piureul de cartofi cu friptura, dar merg foarte bine si la majoritatea mancarurilor de post.





Incercati sa faceti macar o data, de curiozitate, sunt sigura ca n-o sa va para rau!

Irina

sâmbătă, octombrie 11, 2008

Noul Testament cu Psalmii


Imi doream de mult un Nou Testament cu Psalmii, pe care sa il pot lua si in poseta atunci cand plec undeva, si in sfarsit am reusit sa imi cumpar unul.



Are marginile aurite, si foaie subtire, velina.


Cand l-am rasfoit am descoperit ca are si un indrumar de lectura biblica pentru toate zilele din an,


o calauza biblica privind adevarurile de credinta si cateva harti.


Sunt foarte incantata de el, e mai indemanos si mai atractiv decat Biblia pe care mi-am cumparat-o pe cand eram in liceu.
(l-am comandat de aici )


Irina