luni, februarie 04, 2013

Obiceiul lunii februarie - debaraseaza casa 15 minute zilnic!

 Unul din pasii mici pe care trebuie sa-i facem pentru a ne pune casa in ordine este ca, in fiecare zi, sa alegem un colt dezordonat (un raft, un dulap, un sertar, etc.), sa-l aranjam si sa ne debarasam de lucrurile inutile, pastrand doar ceea ce este util sau ne place foarte mult.
Pentru a incepe avem nevoie de un cronometru, pungi sau cutii pentru pus lucrurile, carpa de praf si macar un pic de entuziasm :)).


Este bine sa incepem de la intrarea camerei, si sa o curatam mergand in sensul acelor de ceasornic. Vom foloi trei cutii (pungi, saci)- pentru donatii, pentru aruncat, pentru pus deoparte, in care vom pune lucrurile conform acestor destinatii.
Pentru a putea face o selectie, ne vom intreba daca:
  • Imi place acest obiect, tin la el?
  • L-am folosit in ultimul an?
  • E de aruncat?
  • Am altceva mai bun cu care il pot inlocui?
  • Chiar am nevoie de doua lucruri la fel?
  • Are valoare sentimentala, si de aceea imi este drag?
  • Ma face sa ma simt vinovata si ma intristeaza cand il vad?
Curata camera de orice obiect care nu te face sa zambesti!Daca nu-ti place un lucru, scapa de el!gandeste-te ca s-ar putea sa placa altcuiva!



Cand pungile/ cutiile sunt pline, scapa de ele imediat! Arunca la gunoi ce este de aruncat, pune in masina ceea ce vrei sa donezi si du persoanelor respective, si cauta locul potrivit pentru lucrurile din cutia cu " puse deoparte" .

Fa zilnic acest lucru timp de 15 minute cel putin, si casa ta va fi altfel in curand!

(adaptare dupa un material Fly Lady )

Irina

vineri, februarie 01, 2013

Meniul saptamanii 4-10 februarie 2013 si link party!






Meniul saptamanii 4  - 10 febr.

Luni 
supa-crema de dovleac
placinta cu cartofi (in foi)
iaurt

Marti
gnocchi de cartofi cu sos de rosii si parmezan, la cuptor
salata de cruditati


Miercuri-post
supa-crema de linte
varza calita, cu paste integrale

  
Joi
macrou la cuptor, cu unt 
mix de legume la abur
salata de cruditati
 

Vineri -post
mancarica de fasole cu mamaliguta
salata de cruditati
Sambata
bors de sfecla cu smantana
pilaf de pasare
salata de cruditati


Duminica
la fel ca sambata

Mic dejun, cina 
 de dulce: 
sana cu fulgi de porumb sau crutoane
ou fiert/prajit, omleta
ceai, paine cu pateu de peste/ficat
 
de post
musli cu  lapte vegetal
suc de legume (radacinoase, varza, cartofi) si fructe(mere)
smoothie de fructe si legume
 
Desert
fructe (mere, portocale, grefe, banane, kiwi),
 nuci, alune de padure, migdale
 
 
Irina