joi, ianuarie 15, 2015

Yarn Along

Daca e miercuri, e Yarn Along. In fiecare miercuri iubitoarele de tricotat/crosetat si lectura sunt invitate sa posteze pe blogul lor, sau pe grupul de pe  flickr, o fotografie cu ce au pe andrele/croseta, si cu cartea pe care o citesc, si sa lase linkul pe blogul lui Ginny .
Bine v-am regasit la Yarn Along!Sper ca ati avut o saptamana productiva, a mea sigur a fost!
 Am terminat sosetele pe care le aveam in lucru (o sa le fac o ,,sedinta foto" curand )si am inceput o pereche noua. Acest mic proiect mi-a adus mari satisfactii, in primul rand pentru ca mi-a placut sa le tricotez, apoi le-am  terminat repede si nu in ultimul rand nu sunt doar frumoase, sunt si utile.
Cele pe care le lucrez acum sunt tot simple, dar vreau sa incerc un nou tip de calcai, care iese mai rotund si nu are scaderi.
Am ales un fir care imi aminteste de primavara,  mi s-a facut dor  de roz si de verde crud :).
Ca lectura am inceput cartea ,,De la idee la bani" de N. Hill, pe care o programasem pentru saptamana asta.
 





Imi place foarte mult sa lucrez sosete, abia astept sa incerc noi tehnici, modele si fire .
Voi ce mai cititi, ce mai lucrati ?


marți, ianuarie 13, 2015

Fursecuri rapide cu unt de arahide

Stiu ca la noi untul de arahide nu e prea popular- nici pe mine nu m-a tentat pana cand n-am mancat niste sandvisuri delicioase cu unt de arahide si miere.Asa ca am mereu un borcan prin frigider.Am incercat mai multe feluri, dar preferatul meu este cel produs de Calve. Cred ca e mai bun fiindca are un procent mai mare de arahide fata de celelalte.
Fursecurile cu unt de arahide sunt foarte gustoase si se fac foarte repede.


Ingrediente
50 g zahar brun
50 g zahar alb
50 g unt
1 ou
1 lingurita miere
1 fiola esenta de vanilie
200 g unt de arahide
100 g faina
1 jumatate lingurita praf de copt
un praf de sare


Pregatire
  1. preincalziti cuptorul la 170 grade
  2. amestecati ingredientele uscate (faina, sare, zahar, praf de copt)  intr-un bol si dati-le deoparte
  3. in alt vas mixati restul ingredinentelor pana se omogenizeaza
  4. adaugati la acestea ingredientele uscate si mixati foarte bine
  5. pe tava acoperita cu hartie de copt puneti cate o lingura de compozitie sub forma de rotund, sau faceti bilute, pe care le presati cu furculita.Din cantitatea asta ar trebui sa va iasa 12 prajiturele mari.Eu am facut 36 de bucati, dar micute.
  6. dati la cuptor 10 minute daca vreti sa fie mai moi si 12 minute daca vreti o crusta crocanta.Nu lasati mai mult de 12 minute, fiindca vor avea gust de ars!
Merg foarte bine alaturi de cafea, ceai, sau sfaramate pe o cupa de inghetata :). Aluatul se poate pregati seara, se lasa in frigider si se arunca in tava la prima ora, pentru o aroma placuta si o tratatie delicioasa la cafea :).

Pofta buna!