marți, 11 septembrie 2007

Prajitura chinezeasca

Cred ca se numeste asa fiindca e galbena deasupra Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket. Am redescoperit reteta de Craciun, cand sotul mi-a spus ca mama lui ii facea in copilarie o prajitura tare buna, care era asa si asa.Surpriza,surpriza, cred ca era o prajitura la moda pe vremea aceea Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket, caci mi-o facea si mie mama, deci am sunat-o si i-am cerut reteta.

E foarte simplu de facut, rapida, si foarte buna. Pentru BLAT aveti nevoie de:
  • 200g unt moale
  • 150 g zahar(de preferat pudra)
  • 200g nuca macinata(sau alune)
  • 100g faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 pachet praf de copt
  • esenta de rom
  • 6 albusuri batute spuma


GLAZURA

Separat se freaca cele 6 galbenusuri cu 150 g zahar pudra.



Ingredientele pentru bla
t se amesteca si se pun intr-o tava unsa si tapetata cu faina(albusurile spuma se incorporeaza la sfarsit, cu ajutorul unei palete, pentru ca blatul sa iasa pufos). Se da la cuptor cam 20 de minute, la foc potrivit (170 grade). Cand blatul e aproape gata se scoate tava si se toarna deasupra galbenusurile frecate cu zahar, si se da iar la cuptor, la foc mic, pana se usuca glazura.

Dupa ce o scoatem din cuptor se pre
sara deasupra ciocolata rasa.

Se taie dupa ce s-a racit si se serveste cu cafea, sau cu o ciocolata calda alaturi.Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Irina
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

12 comentarii:

  1. Mersi de "remember", si mama imi facea, chiar era o moda, in toate casele erai servit de Craciun cu prajitura chinezeasca si negresa! :) la noi toate gospodinele din bloc faceau:)

    RăspundeţiȘtergere
  2. Prajitura, ca prajitura...dar ce frumoasa e fata ta de masa!!!
    Deh...deformatie aproape profesionala :))

    RăspundeţiȘtergere
  3. hi,hi,Dora,ma bucur ca-ti place.N-am facut-o eu, e de la "second" :),soacra mea mi-a cumparat foarte multe,si foarte frumoase.Chiar intentionez sa fac un articol cu ele,am vazut pe blogul tau ce quilt frumos ai gasit la un magazin din acesta.

    RăspundeţiȘtergere
  4. extraordinar ce placere mi-a facut ca intimplator am gasit acest website, bunica mea, de mult timp, in romania facea aceasta prajitura chinezeasca ptr noi cind se mutase si ea la bucuresti din banat, imi amintesc aceasta prajitura de acum aprox 30-35 ani in urma. va multumesc si va doresc toate cele bune
    marina-nyc/usa

    RăspundeţiȘtergere
  5. ma bucur mult, spor la prajiturit si la mancat :)

    RăspundeţiȘtergere
  6. ma bucur ca am regasit aceasta reteta...o faceam acu 20 de ani la craciun si paste...ce buna era...mersi

    RăspundeţiȘtergere
  7. aoleu, cat de bine arata prajitura, acum am descoperit-o. trebuie sa o incerc si eu. multumim, irina! Alina-Gl

    RăspundeţiȘtergere
  8. Irina, la aceasta prajitura daca pun nuca de cocos in loc de nuca sau alune iese ceva? sotului meu nu i plac nucile si nici alunele in prajituri.multumesc

    RăspundeţiȘtergere
  9. Alina, sper sa-ti placa, e foarte buna

    Ioana, nu stiu ce sa zic, cred ca merge, desi cu nuci iese cel mai bine.

    RăspundeţiȘtergere
  10. sunt f fericta ca am gasit aceasta reteta - e una din preferatele copilariei mele si sper sa placa la fel de mult si copiilor mei (acum asteapta cuminti sa se coaca)

    RăspundeţiȘtergere
  11. Felicitari!
    am regasit si eu reteta si am copiat-o de la tine
    Multumesc!

    RăspundeţiȘtergere

multumesc pentru vizita si pentru gandurile frumoase!va doresc o zi binecuvantata!Daca va inregistrati ca vizitator anonim, va rog sa va semnati la sfarsitul mesajului. Multumesc!