sâmbătă, octombrie 03, 2015

Provocarea de octombrie: caminul tau, un colt de rai!

Ca in fiecare an, odata cu luna octombrie Courtney a lansat o noua editie a provocarii de toamna „Caminul tau- un colt de rai”, la care am participat si eu in 2010, 2011, 2013 si 2014.
N-o ratez nici anul acesta, si o sa va povestesc la fiecare sfarsit de saptamana cum a fost. Daca aveti blog, si doriti sa participati, scrieti cate o postare la fiecare sfarsit de saptamana despre felul in care ati pus in practica cerintele provocarii, si lasati linkul pe ,,Dulce Casa" (in colectia de linkuri la postarea mea saptamanala, pe 11,18, 25 si 31  oct.). 
La final,  toti participantii vor avea ocazia sa participe la o  tragere la sorti si sa castige un cadou-surpriza din partea mea.Pe care imi propun sa-l expediez pana la sfarsitul lunii noiembrie, nu ca anul trecut, cand am intarzaiat neingaduit de mult.Iertareee! :)
 Mai jos e programul de anul acesta,  actualizat :

  Saptamana 1:
3-11 octombrie - cumparati o lumânare deosebită și aprindeți-o zilnic
 la vremea cinei, sau oricând vă face plăcere. Eu o voi așeza în bucătărie- inima casei noastre. De câte ori priviți la ea amintiți-vă să faceți o mică rugăciune pentru pacea căminului vostru.
Saptamana aceasta lucreaza la pace si rabdare.

Saptamana 2
12-18 octombrie- puneți zilnic o muzică plăcută. Alegeți muzică clasică, ambientală sau religioasă, sau alt fel de muzică care face plăcere întregii familii. Străduiți-vă să folosiți cuvinte plăcute și să nu vă certați cu nimeni. Reamintiți familiei să evite mânia, bârfa, criticismul sau răspunsurile obraznice. Ca soție și mamă încercați să fiți plină de blândețe față de toți.
Saptamana aceasta lucreaza la politete si autocontrol.
Saptamana 3
19-25 octombrie- Continuați să țineți lumânarea aprinsă, muzica pornită, și adăugați câteva momente plăcute petrecute împreună cu familia.
 
Faceți o petrecere cu perne în sufragerie- aduceți toate păturile și pernele din casă și simțiți-vă bine împreună cu copiii sau cu soțul (sau cu toții  :)) )!Bucurați-vă de o seară liniștită, cu ciocolată fierbinte și/sau popcorn cu caramel. Chiar dacă locuiți singură puteți face asta.
Oferiți câte un geste de afecțiune și de încurajare fiecărei persoane din casă...și ca o provocare dublă, faceți asta zilnic ! :) În timpul momentelor petrecute cu familia întrebați-i ce părere au de această provocare. Le face plăcere?E de ajutor?E ceva ce ar dori să fie făcut altfel? Dăruiți familiei voastre niște urechi care ascultă.Veți fi binecuvântată prin reacția pozitivă pe care o veți primi!
Saptamana aceasta lucreaza la bunatate si bucurie.

Saptamana 4
26-31 octombrie - Concentrați-vă pe bucătărie, inima căminului vostru. Gătiți feluri de mâncare cu aromă plăcută. 
 Alegeți un fel pe care familia să-l poată găti împreună - dați tuturor câte o sarcină și faceți fotografii, astfel încât toți să-și poată aminti momentele petrecute împreună- gustând, fiind creativi, râznd și iubind.Reamintiti-va de importanta meselor luate in familie. Alungați nemulțumirea privitoare la casa sau familia voastră, și mulțumiți lui Dumnezeu pentru căminul pe care vi l-a dat, unde puteți crea un liman linistit pentru familia voastră.
  Saptamana aceasta arata familiei tale dragoste, bunatate, credinciosie.
,,Iar roada Duhului este dragostea, bucuria, pacea, îndelungă-răbdarea, bunătatea, facerea de bine, credinţa, 
Blândeţea, înfrânarea, curăţia; împotriva unora ca acestea nu este lege.''
Galateni 5:22,23

daca doriti sa participati cu fotografii, dar nu aveti blog, le puteti posta pe pagina  de facebook

Va astept cu drag!
 

12 comentarii:

 1. Sper sa duc provocarea pana la capat intrucat mai am 5 saptamani pana la nastere.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. nasterea usoara si bb sanatos!eu zic sa profiti acum cat mai ai timp :)

   Ștergere
 2. Ma bucur ca ai sosit cu provocarea, chiar ma gandeam ieri la ea, cu siguranta ma inscriu.

  RăspundețiȘtergere
 3. Bucătăria mea întârzie așa că o să vă citesc pe voi și o să îmi fac planuri pentru decembrie :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. asteptam sa ni le impartasesti si noua, daca pot fi facute publice :)

   Ștergere
 4. Poti sa faci orice, daca dragostea barbatului s-a stins, adio colt de rai.Suferinta continua pt femeie si pt copii si din nou pt femeie vazand-o pe a copiilor asta e caminul in acest caz-un lan de grau calcat in picioare.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. daca s-a stins si nu mai e nimic de facut poate e momentul sa treci mai departe si sa nu ingadui ca acest lucru sa-ti otraveasca viata.E usor sa faci lucruri frumoase in conditii normale, adevarata provocare e sa le faci in conditii dificile sau potrivnice.

   Ștergere
  2. Daca dragostea barbatului s-a stins, nu inseamna ca o sa plangem la infinit din cauza asta. O sa suferim, dar o sa ne ridicam si o sa ne continuam drumul. Suntem datoare sa facem asta pt.copii. Ei vor aprecia taria caracterului nostru si forta noastra. Sunt convinsa ca o sa gasesti in tine resursele necesare ca sa depasesti momentul.

   Ștergere
 5. Ma inscriu si eu sper ca anul acesta sa o duc pina la capat!

  RăspundețiȘtergere
 6. Buna Irina, crezi ca ma mai pot inscrie si eu? :)

  RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.