duminică, decembrie 23, 2007

Briose aperitiv

Briosele aperitiv se fac foarte rapid, sunt economice, si nu in ultimul rand se topesc in gura, sunt foarte fragede si bune, mai ales calde.






Pentru 10 - 12 bucati



  • 160 gr faina amestecata cu 1 varf cutit de praf de copt si un varf sare
  • 2 oua
  • 50 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 100 gr cascaval ras
  • 100 gr sunca taiata cubulete

Se bat ouale, se adauga uleiul(cate putin), laptele, iar la urma se incorporeaza faina, amestecata cu sare si praf de copt. Se adauga cascavalul ras si sunca taiata, se amesteca cu o lingura, si se umplu formele de briose(muffins) pe 3 sferturi(eu am forme de silicon si nu le ung, nici nu folosesc hartiute speciale pentru briose). Se dau la cuptorul preincalzit, 25-30 min. la 180 de grade.





Pofta buna!

Irina

2 comentarii:

  1. Am avut o revelaţie cu această reţetă de brioşe! Încercasem de câteva ori în zadar şi atunci am început-o şi pe aceasta destul de sceptică. Cu atât mai impresionant a fost rezultatul! Vă mulţumesc mult ca v-aţi gândit să o împărtăşiţi şi altora. Pentru "zvâc" am adăugat şi chimen.

    RăspundețiȘtergere
  2. Carmen, ma bucur ca ti-au placut, eu mor dupa ele :).

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.