marți, mai 01, 2007

"Ne vorbeste Sfantul Ioan de Kronstadt"





"Ne vorbeste Sfantul Ioan de Kronstadt-ultimul jurnal",a aparut la ed. Egumenita. Am cumparat-o saptamana trecuta de la "Vasiliada" si am reusit sa o lecturez.Mi-au placut multe pasaje,in special rugaciunile simple si profunde ale Sfantului.

Prima carte scrisa de Sf. Ioan,pe care am citit-o, a fost "Liturghia-cerul pe pamant" si imi amintesc ca m-a impresionat foarte mult si mi-a dat o noua perspectiva asupra slujirii in Biserica.Am asteptat cu nerabdare aparitia intregului jurnal al sfantului- "Viata mea in Hristos" ,care acopera o multime de aspecte ale vietii spirituale."Ultimul jurnal" contine ultimele insemnari ale acestuia(mai-noiembrie 1908),inainte trecerii la Domnul din decembrie 1908.




se poate comanda on line aici:http://www.egumenita.ro/

Irina

Paine de casa












Am facut ieri paine de casa integrala. Coc destul de des paine de casa, e mult mai buna si mai sanatoasa decat cea din comert. Nu-mi ia foarte mult timp, fiindca framant aluatul cu robotul de bucatarie, nu cu mana.

Reteta e foarte simpla:

500g faina(am folosit 250 g faina alba, 125 g faina secara, 150 g faina integrala)
un plic de drojdie granule dr. oetker
1 lingurita sare
o lingurita zahar
seminte(optional)
250 ml apa calduta
70 ml ulei

Se amesteca ingredientele si se framanta bine, pana iese un aluat elastic. Se pune la dospit 20 min., apoi se mai framanta un pic, se da forma painii si se aseaza in tava. Se mai lasa la crescut 15 min. si se da la cuptor, 45 de min la 170-180 grade.
Cea facuta ieri nu mi-a iesit foarte aspectuoasa, in schimb e foarte buna :))

Irina