marți, iulie 31, 2007

In vizita la manastirea Namaiesti



Zilele trecute am primit sugestia de a vizita Manastirea Cetatuia Negru Voda, aflata pe drumul Targoviste- Campulung.Fiindca mi-au placut foarte mult imaginile de pe sit-ul manastirii, ne-am hotarat sa mergem pana acolo, si apoi la Manastirea Namaiesti, unde se afla o icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului.

Am plecat din Bucuresti ieri dimineata, in jur de ora 10.30. Drumul este foarte frumos si nu este lung, am facut cam o ora jumatate pana in localitatea Cetateni, unde este situata Manastirea( schit pana in 1992). Din pacate a trebuit sa o admiram de la distanta, fiindca drumul pana la Sfantul locas este foarte abrupt, si nu as fi fost in stare sa urc, fiind in ultima luna de sarcina. Pe buna dreptate manastirea este supranumita si "meteora Romaniei", sper sa putem reveni cat de curand aici pentru a urca .


 ...sus de tot, printre stanci, se vad acoperisurile manastirii

Fiindca ni se facuse foame , am oprit foarte aproape, la pensiunea Vadul Lin, de pe terasa careia se vede spre Negru Voda.
...pensiunea Vadu Lin...




Am pornit mai departe spre Campulung, unde am vizitat Mausoleul Eroilor de la ValeaMare (Mateias).







Am ajuns la Namaiesti aproape de Vecernie. Manastirea e mica si foarte frumoasa, cu multe flori peste tot.Era liniste , doar cateva maicute citeau Psaltirea, in timp ce putinii pelerini se inchinau. Biserica e pe jumatate sapata in stanca, iar in partea stanga se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, despre care se crede ca este una dintre cele 12 icoane pictate de Sf. Apostol şi Evanghelist Luca.






Pe drumul de intoarcere ne-am oprit un pic pe malul Dambovitei. Parca nu e aceeasi apa care trece prin Bucuresti, nu?





Irina