duminică, noiembrie 11, 2007

Pregatiri pentru postul Craciunului




Mai sunt doua zile pana cand va incepe  Postul Craciunului.

Postul este o perioada de pregatire trupeasca si sufleteasca pentru a intampina cu sufletul curat sarbatoarea Nasterii Domnului.Postul nu inseamna doar abtinerea de la anumite alimente, ci o apropiere mai mare de Dumnezeu prin pocainta, rugaciune, spovedanie, impartasanie, participarea mai deasa la slujbele Bisericii, milostenie. In post ne ocupam mai putin cu cele trupesti tocmai pentru a avea mai mult timp pentru cele sufletesti.
Fiecare familie are o abordare proprie a acestei perioade din viata Bisericii. Eu m-am gandit ca ar fi bine ca in fiecare saptamana sa pregatesc dinainte un meniu pentru 7 zile, si lista de cumparaturi necesare realizarii lui. Pentru informatii ajutatoare am comandat cartea "Copilul vegetarian"- cred ca va ajunge zilele acestea.

Pentru cei interesati - marti voi pune pe blog meniul pentru prima saptamana de post, impreuna cu lista de cumparaturi aferenta, si retetele pentru meniul de miercuri ( voi posta in fiecare zi retetele din meniul pentru ziua urmatoare ).
edit: voi pune saptamanal meniul si o lista orientativa de cumparaturi, iar dintre retete le voi scrie pe cele care mi se par mai deosebite, sau care imi plac foarte mult- fiindca mi-ar lua foarte mult timp sa le scriu pe toate, cum intentionam initial.
Daca vreti sa postiti si sa gatiti (de post ) impreuna cu mine va invit sa impartasiti experientele voastre, sau intrebarile, la rubrica de comentarii .
Cei care doresc sa se pregateasca mai bine sufleteste pentru post pot asculta conferinta par. Tanase:
"Postul in familie si familia in post"

Irina