joi, noiembrie 29, 2007

Chiftelute de legume



Ieri am mancat la o prietena niste chiftelute de legume delicioase.Si fiindca pentru azi am mancarica de fasole, m-am gandit ca ar merge si vreo doua chiftelute alaturi.

Ca sa le pregatim avem nevoie de:

  • o jumatate cana de orez
  • un cartof
  • doua cepe
  • o punga mix de legume
  • doua-trei ciuperci
  • cativa catei de usturoi
  • verdeata
  • sare, piper
  • faina

Orezul se fierbe foarte bine, pana se desface si devine cleios. Ceapa se toaca, cartoful se da pe razatoarea mica. Ciupercile si mixul de legume se fierb un pic( cateva clocote).Usturoiul se piseaza.Toate ingredientele se mixeaza la robot, sau se dau prin masina de tocat. Se adauga verdeata maruntita, sarea, piperul. Se formeaza chiftelute, se dau prin faina(sau pesmet) si se prajesc in ulei incins.




Se scot pe hartie absorbanta, si dupa ce s-au scurs bine de ulei se aseaza pe farfurie.Cred ca sunt bune si facut la cuptor- pentru cine nu doreste sa prajeasca.




Sunt foarte bune, si nu se desfac la prajit.

Pofta buna!

Irina

Parintele Dometie de la Rameti- despre educatie


Am recitit zilele trecute biografia acestui parinte si duhovnic extraordinar, aparuta acum cativa ani la ed. Bizantina, si am retinut cateva din cuvintele sale referitoare la cresterea copiilor:

"Atentie insa la crestere, caci de cei 7 ani de-acasa depinde in cea mai mare parte viitorul unui copil.Copilul trebuie sa fie crescut din mica pruncie in frica de Dumnezeu si ascultare de parinti si superiori. Altfel va ajunge un strengar si un dezmatat de nu-l va mai incapea lumea intreaga. Fetele trebuie sa aiba o crestere si o educatie cu totul speciala.O buna mama crestina pretuieste mai mult decat toate comorile din lume. Pentru Domnul un suflet pretuieste mai mult decat toata lumea aceasta cu tot ce este in ea.Si atunci, cum nu-si vor pune mamele tot sufletul in educatia copiilor lor? Exista o pedeapsa a copiilor care nu asculta de parinti, dar si parintii isi au pedeapsa lor daca n-au invatat la vreme sa stie cum trebuie sa-si creasca copiii."

" Dar sa stiti mai bine ca pe cat de mare este binecuvantarea cerului, a bisericii si a neamului pentru niste parinti care au stiut sa-si indeplineasca din plin datoria lor crestineasca de parinti, pe atat de mare, de amara si de groaznica va fi pedeapsa celor care au facut din casatoriile lor propriul lor iad! De aceea va atrag atentia ca nu este usor sa ai copii!Este mare arta educatiei copiilor!Este cea mai grea arta din cate s-au cunoscut vreodata in lumea asta!Dar cei ce o fac cu grija si cu suflet isi pregatesc indoita bucuria si fericirea: si lor, si copiilor lor! Parintii au in mana lor viitorul copiilor lor.Si ce este mai de pret si decat aceasta este ca insusi mantuirea sufletului lor atarna de mantuirea sufletului copiilor lor!Acestia sunt talantii din Sfanta Evanghelie!Pentru parinti eu nu cunosc deocamdata alti talanti decat copiii!"


Irina