Ieri am mancat la o prietena niste chiftelute de legume delicioase.Si fiindca pentru azi am mancarica de fasole, m-am gandit ca ar merge si vreo doua chiftelute alaturi.
Ca sa le pregatim avem nevoie de:
Ca sa le pregatim avem nevoie de:
- o jumatate cana de orez
- un cartof
- doua cepe
- o punga mix de legume
- doua-trei ciuperci
- cativa catei de usturoi
- verdeata
- sare, piper
- faina
Orezul se fierbe foarte bine, pana se desface si devine cleios. Ceapa se toaca, cartoful se da pe razatoarea mica. Ciupercile si mixul de legume se fierb un pic( cateva clocote).Usturoiul se piseaza.Toate ingredientele se mixeaza la robot, sau se dau prin masina de tocat. Se adauga verdeata maruntita, sarea, piperul. Se formeaza chiftelute, se dau prin faina(sau pesmet) si se prajesc in ulei incins.
Se scot pe hartie absorbanta, si dupa ce s-au scurs bine de ulei se aseaza pe farfurie.Cred ca sunt bune si facut la cuptor- pentru cine nu doreste sa prajeasca.
Sunt foarte bune, si nu se desfac la prajit.
Pofta buna!
Irina