marți, decembrie 11, 2007

Expozitie de patchwork in Bucuresti

Si fiindca tot a venit vorba de lucru de mana, intre 07-20 dec., la Casa Shiller - Bucuresti, are loc o expozitie de quilturi .


Irina

Din nou despre lucru de mana



In ultima vreme ce-am facut, ce n-am facut, dar pur si simplu n-am gasit timp si dispozitie sa mai lucrez ceva. Dar parca vremea asta inchisa e foarte potrivita pentru cusut, asa ca am scos de la naftalina atele si semnul de carte pe care l-am inceput in vara. Mai am putin de lucru, asa ca



sper sa-l termin zilele acestea, si sa fac doua ornamente de pom pana la Craciun (m-am gandit ca ar fi o frumoasa traditie de familie sa lucrez in fiecare an cate un ornament de pom pentru fete ).

Intre timp am tras si o raita prin mercerii impreuna cu o prietena, si am mai cumparat una- alta:

...ata, panza si ace...


...panglici si snur...


... banda de etamina...





Inchei cu un cuvant al Sf. Teofan Zavoratul catre o fiica duhovniceasca, despre lucrul de mana, cuvant care mi-a placut foarte mult:

"E rau fara lucru de mana.Sa cititi si sa va rugati, nu se poate la nesfarsit. Iar daca stati trandavind, gandurile incep sa rataceasca; tocmai de aceea trebuie sa va veniti singura in ajutor, nascocind un lucru de mana. Lucrul de mana terminat vindeti-l sau dati-l de pomana, cerandu-i Domnului sa va ajute in stiinta de a va ruga."



Irina