luni, ianuarie 21, 2008

Ganduri la sfarsit de saptamanaWeek-endul asta am fostplecati la Rasnov - o iesire binevenita, avand in vedere ca in Bucuresti incepe sa se topeasca zapada, si orasul arata din nou ca inainte- adica cenusiu si deprimant .

Imi place si marea, dar totusi prefer muntele. Ati observat ca majoritatea manastirilor sunt in zonele montane? Cred ca inaltimile si padurea au aceasta calitate, de a crea o dispozitie propice rugaciunii si meditatiei, si ajuta sufletul sa se linisteasca.
Am avut o camaruta la mansarda- cand ma uitam pe geam se vedea padurea - si era foarte, foarte liniste.Ma gandeam ce binecuvantare e sa poti locui mereu intr-un astfel de loc. Cred ca faptul ca stam la bloc, inghesuiti intre betoane, desprinsi de pamant, e de-a dreptul stresant.
Casuta aceasta, pe care am vazut-o la Bran, mi-a placut foarte mult. V-o puteti imagina cu muscate rosii la fereastra?Da, am vizitat si Branul.E foarte, foarte frumos.Am vazut intr-o camera ceva foarte dragut- un coltisor cu o soba, si un fel de bancuta- numai bun sa stai cuibusit la caldurica, cu o carte in mana, si un ceai fierbinte, in timp ce afara viscoleste .


Undeva sus era o terasa mare, de unde se vedeau munti, dar si o curticica interioara, in mijlocul careia era o fantana.Totul e foarte sobru si simplu- nimic incarcat, colorat, obositor. Prea ades uitam sa traim simplu...

Irina