luni, iunie 23, 2008

Tocanita de galbiori





Am ajuns acasa pe la 2 noaptea, si azi dimineata am aruncat un ochi prin frigider, sa vad ce pot gati. Am descoperit o caserola cu galbiori, si fiindca e post m-am gandit sa fac o tocanita.




Referitor la aceste ciupercute gustoase am niste amintiri foarte placute din copilarie, cand am fost o data la cules, impreuna cu doua prietene, in padurile Sucevitei. Am adunat un cos mare, plin, si mama uneia dintre ele a facut o tocanita delicioasa. Eh, ce vremuri...


Revenind la galbiorii mei din caserola, pentru tocanita am avut nevoie de:


  • 5 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • galbiori 500 g
  • frunze de dafin
  • 1 lingura faina
  • sare
  • 1 legatura marar
  • 5-6 rosii

Am curatat ceapa, morcovul si ardeiul gras. Le-am tocat marunt si le-am pus intr-o cratita cu o cana de apa( puteti sa le caliti, eu am gatit fara ulei). Cand s-au inmuiat am adaugat galbiorii (spalati, curatati si taiati bucati) , frunza de dafin, sarea si apa cat sa fie acoperiti. Cand au fost aproape fierti am adaugat rosiile ( cojite si taiate marunt), faina( amestecata cu un pic de apa) si am mai dat cateva clocote. La sfarsit am adaugat mararul tocat .



Se poate servi cu mujdei de usturoi si mamaliguta, sau ca si garnitura la spaghete.

Irina