miercuri, ianuarie 07, 2009

Fericire intr-o viata simpla


Am citit azi un articol despre un multimilionar din Rusia, German Sterligov , care, satul de viata stresanta si aflata mereu sub amenintare pe care o ducea, s-a hotarat sa-si schimbe in mod total felul de trai.
Dupa ce a vandut tot ce avea (proprietatea din cartierul Rublyovka, apartamentul cu vedere spre Statuia Libertatii din New York, birourile de pe Wall Street si din Londra, casa din Elvetia, castelul din Franta si apartamentul din Piata Rosie din Moscova :)) ) si si-a achitat datoriile pe care le facuse candidand contra lui Putin la presedentia Rusiei, cu banii ramasi ( 100, 000 $ ) si-a cumparat o bucata de padure la 100 km de Moscova. Acolo, intr-o cabana simpla, locuieste impreuna cu sotia si cu cei 5 copii (ultimul copil a venit pe lume in casa lor, sotul ajutand la nastere).
Se intretin din cresterea animalelor si traiesc foarte simplu. Nu au televiziune sau internet. Copiii invata acasa, ajutati de un profesor particular. Familia este foarte credincioasa, traind conform traditiei ortodoxe.

Mai multe puteti citi aici si aici .


Ce mi s-a parut interesant este ca desi traiesc simplu, nu sunt saraci. Au o proprietate frumoasa, vand animale si produse animale ecologice (citeam undeva ca pe ultimele animale vandute luase in jur de 3000 de lire :) ), vand produse din lemn, deci stilul acesta de viata e o alegere - o alegere care implica multa credinta si tarie de caracter.


Irina