vineri, iunie 03, 2011

Momentele diminetii

Dumnezeule, Dumnezeul meu, pe Tine Te caut dis-de-dimineata.
Ps. 62
Imi place sa ma trezesc devreme, inaintea tuturor, mai ales vara. 
Fac cafeaua,ori poate un ceai sau o ciocolata calda, si stau in linistea diminetii, la masuta din balcon, citind un pasaj din Sf. Scriptura, sau dintr-o carte duhovniceasca, ca sa ma umplu de ganduri bune pentru ziua care incepe, si de intelepciune de sus. 
Daca am timp imi fac insemnari despre ce am citit, sau notez cate un pasaj care m-a marcat, astfel incat sa ma pot gandi la el de-a lungul zilei. 
Ori imi notez un indemn, sau o porunca, pe care s-o pun in practica, cu ajutorul lui Dumnezeu.

Din pacate nu reusesc intotdeauna sa ma trezesc inaintea tuturor. Uneori oboseala isi spune cuvantul, si ma trezesc odata cu toata lumea.Treburile zilei ma cheama- s-o pregatesc pe Ilinca pentru gradinita, sa pun masa pentru micul dejun, sa pun rufe la spalat si asa mai departe, incat abia am timp sa-mi inalt gandul catre Dumnezeu intr-o scurta rugaciune. Dar pe parcursul zilei incerc sa am macar un moment din acesta linistit, care imi incarca bateriile sufletului, si ma ajuta sa merg mai departe.


As vrea sa fiu mai disciplinata si mai consecventa  in privinta rugaciunii si a citirii cuvantului lui Dumnezeu, dar uneori treburile vietii acesteia ma coplesesc, si trec zile intregi fara sa imi fac timp pentru asta, desi stiu ca
„nu numai cu paine va trai omul, ci cu tot cuvantul care iese din gura lui Dumnezeu” (Matei 4:4)
Dar nu deznadajduiesc, ci de cate ori cad, ma ridic, marturisesc Domnului si o iau de la inceput.
Voi cum va organizati viata de rugaciune si de citire a Scripturii, mai ales daca aveti copii mici, care de multe ori fac dificila trezirea devreme(din cauza noptilor nedormite), sau gasirea momentelor de liniste?

Irina