duminică, aprilie 01, 2012

Inceput de aprilie

Imi place fiecare inceput- de an, de luna- e ca si cum as avea in fata un caiet nou, cu pagini nescrise, pe care sunt nerabdatoare sa il umplu cu lucruri frumoase, de folos, si cu idei constructive :).


Privind retrospectiv,  luna martie a fost destul de productiva. Fiind post am incercat sa ajung mai des la biserica, si sa citesc cateva carti duhovnicesti pentru care n-am gasit timp pana acum .
 Pe langa asta am reorganizat toata casa (iar :)) - sper ca pentru ultima oara). Despre „scoala de duminica” nu v-am mai povestit nimic, fiindca la biserica noastra, dupa slujba, este cateheza pentru copii, si am inlocuit scoala de acasa cu cea de la biserica :).
Luna aprilie se anunta destul de incarcata duhovniceste vorbind - urmeaza ultimele doua saptamani din post, cu duminica Floriilor si deniile din Saptamna Patimilor. Apoi Sarbatoarea Invierii si Saptamana Luminata.
Nu am de gand sa fac pregatiri exagerate pentru masa de Pasti - vom avea un meniu obisnuit, foarte simplu, la care se vor adauga pasca si ouale rosii.
 Curatenia e facuta, cu rufele sunt la zi, urmeaza vacanta scolara si concediul, asa ca sper sa strecor crosetatul si scrapbookingul inapoi in program :).
Va doresc un aprilie binecuvantat!

Irina

6 comentarii:

  1. A blessed April indeed.
    Like you, it always feels good to me to turn the calendar and have a blank, fresh page.
    Holy Week is so beautiful and to know that we are so close to the Feast of Feasts is such a blessing

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce mă bucur că eşti bine, cu toate cât de cât pe făgaşul lor. Cum e la şcoala de duminică, ce fac copiii acolo şi care sunt rezultatele? (Le place, au răbdare, nu le e foame? :) )

    RăspundețiȘtergere
  3. Corina, multumesc la fel!

    Mimi, thanks!

    Natalia, scoala de duminica se tine intr-o cladire de langa biserica noastra parohiala.Dureaza cam 30-40 de minute, incepe spre sfarsitul slujbei.Vin copii de toate varstele, le citeste parintele o povestioara, discuta, coloreaza, le pune intrebari.La urma le da o gustarica si un suc- cica fac o agapa :)).Fetele sunt f incantate, abia asteapta duminica ca sa mearga la biserica :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Doamne ajuta ,foarte frumoasa si utila scoala de Duminica ,eu si acum am in memorie un fel de scoala de Duminica ,ii spunea ora de religie (atunci nu se facea religie in scoli),se tinea sambata de la ora 15 -iarna ,si 18 -vara ,era "musai "sa participam insa nici nu doream sa absentam ,erau primiti toti copiii din sat ,incepeam cu cantarea "cerescule parinte ",parintele ne citea capitolul din Sfanta Scriptura care se citea Duminica ,ne explica acel capitol pe intelesul nostru ,apoi ne invata cate o rugaciune ,apoi stabilea care din copiii mai mari vor zice a doua zii in biserica Crezul(pe rand era pus fiecare copil daca lipseai mai multe ore i-ti venea randul abia la urma ),cei mai mici la fel erau pusi sa zica Tatal Nostru ,cu ocazia sarbatorilor de iarna invatam colinde si in fiecare an aveam de prezentat o sceneta la biserica ,in postul pastelui (seara la denii )la fel cei mai mari erau invitati sa citeasca sau sa cante care cum se pricepeau (si daca nu lipseau )la strana ,ora de religie dura cam 70-80 de minute iar la final cantam "sa se indrepteze rugaciunea mea "(spunea parintele ca tot ceea ce am vorbit este un fel de rugaciune adresata Domnului )si "Tatal nostru "
    Iertare daca cumva am plictisit insa toate acestea mi-au ramas "in minte"chir daca a trecut vreo 20 de ani de cand nu am mai participat la o asfel de scoala ,pentru noi a fost foarte important ,mereu le spun acum copiilor mei cam cum invatam noi in copilarie religie (neavand ora de religie la scoala)
    o zii cu multe realizari si mult ajutor de la Dumnezeu,C.A

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce fain! :)

    C.A., mulţumim de împărtăşire!

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.