vineri, octombrie 26, 2012

Cadourile de Craciun si economiile


 Maine-poimaine vine luna decembrie, Sf. Nicolae si Craciunul se apropie cu pasi repezi, asa ca Iulia ne intreaba azi daca avem ceva idei referitor la cum am putea face economii la cadourile de Craciun.
Cred ca solutia e sa trecem la "hadmande", in functie de indemanarea si creativitatea fiecaruia.
 Cel mai mult imi place ideea borcanelelor cu prajiturele (cookies).Sunt foarte usor de facut,  se pot pregati din timp si reprezinta un cadou dragut, gustos si original :).

sursa
sursa
sursa

Daca n-aveti chef sa transpirati prin bucatarie il puteti umple cu bomboane sau cu amestecuri de dulciuri, ori cu fructe uscate

sursa

sursa

O alta idee : dintr-un borcan putem face o trusa cu pernuta de ace. Il umplem cu nasurei deosebiti, sau cu foarfec, ate,poate chiar cu un mini-kit de cusut, si cadoul e gata !



Simplu, economic si de efect e un pachetel cu o laveta crosetata sau tricotata manual (din bumbac) alaturi de un sapun natural, sau alte cosmetice homemade (aici gasiti reteta mea de stick-deo, foarte eficienta si usor de facut)



In ceea ce priveste copiii eu prefer  sa le fac cadou materiale pentru lucru de mana sau carti in loc de jucarii, de care ei se plictisesc asa de repede. Anul asta m-am gandit sa le iau fetelor cate un set de pictat pe numere, diferit ca si complexitate in functie de varsta. Sigur s-ar bucura mult, fiindca de fiecare data se uita cu jind prin magazin dupa ele.


Si asta mi s-a parut foarte draguta, de mare efect:

sursa

Va urez spor la pregatiri si la economisit!

Irina