miercuri, octombrie 31, 2012

Noiembrie- luna multumirii si o provocare

Ma gandeam azi cat tam-tam se face la noi cu Halloweenul- la scoala, la gradinita, la radio sau tv numai despre asta auzi. Ma intreb, daca tot ne-am apucat sa importam sarbatori americane, de ce nu am luat Thanksgiving-ul (Sarbatoarea multumirii), a carui semnificatie e asa frumoasa- sa ii multumesti lui Dumnezeu in mod special pentru tot ce ti-a daruit in anul care se sfarseste...Macar odata pe an sa ne numaram binecuvantarile, si nu necazurile.
De aceea m-am gandit sa transform luna noiembrie intr-o luna a multumirii- o luna in care sa fac un exercitiu de recunostinta pentru toate lucrurile bune si rele pe care bunul Dumnezeu le-a ingaduit si le ingaduie in viata mea, si va provoc sa faceti la fel :).
 De-a lungul acestor zile voi completa un jurnal de multumire, in care sa notez :
  • citate despre recunostinta
  • cel putin 10 lucruri pentru care ii multumesc lui Dumnezeu
  • motive de multumire in situatii neplacute
Pe langa asta le voi citi fetelor Polyanna- secretul multumirii , iar pe Ilinca o voi ajuta sa completeze un mic jurnal al multumirii. Am gasit aici unul care poate fi printat.

Pentru confectionarea unui jurnal, gasiti si aici un tutorial.


In plus voi incerca sa citesc sau sa ascult zilnic Acatistul de multumire.
In aceasta luna voi posta zilnic cate un citat legat de multumire, si sugestii pentru notite in jurnal, in caz ca doriti sa transformati si voi noiembrie intr-o calatorie a recunostintei :).
Va astept cu drag, si va doresc un noiembrie binecuvantat!

Irina