marți, noiembrie 19, 2013

Coltisorul meu linistit

Fiecare dintre noi are- sau ar trebui sa aiba- un coltisor preferat unde isi gaseste linistea.Astazi trebuia sa multumim pentru el, si eu sunt cu adevarat recunoscatoare ca am un astfel de locusor unde imi reincarc bateriile. Nu e doar un colt al casei, ci o intreaga camera :)), micuta, ce-i drept, dar ,,cozy" :)
. Imi place sa stau aici sa citesc, sa scriu in jurnal sau pe blog, sa beau o cafea sau un ceai fierbinte in timp ce-mi pierd privirea pe fereastra, unde se vede campul , ce se schimba mereu in functie de anotimp.Sau impletesc, ori cos ceva, ascultand Radio Trinitas sau poate o piesa de teatru.



Inca mai am de aranjat una-alta - de pus colectia  mea de cescute pe un raft, un tablou cu trandafiri pe perete, vreo doua icoane care imi sunt dragi, poate un covoras nou...dar ma simt foarte bine si asa cum este acum.Ii multumesc lui Dumnezeu pentru tot ce am, fiindca toate sunt primite din mana Lui.
Coltisorul vostru linistit cum e?sau cum v-ati dori sa fie?

Irina

35 de comentarii:

  1. Hm,te invidiez,aveam si eu coltisorul meu la un moment dat dar de ceva vreme voinicii mei tabara peste tot,s-a cam dus cu intimitatea si cu linistea.Ma consolez cu gandul ca sunt sanatosi si ca privind in urma imi voi aduce aminte cu placere de vremurile astea de-a dreptul isterice. Epuizanta meseria de mama!

    RăspundețiȘtergere
  2. da, e greu cand sunt micuti.Ale mele au jocurile lor prin casa, nu prea ma deranjeaza. Drept e ca nici eu n-am prea multa liniste pana nu se culca toata lumea :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Oh, Irina, ce frumos e la tine! Intr-un coltisor de-asta si eu m-as retrage cu mult drag!... Ai muncit mult pentru el, il meriti! :* Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. La un coltisor linistit visez si eu. Esti norocoasa ca ai o camera intreaga doar pentru tine. Imi place mult scrinul de culoarea lemnului de langa fereastra!

    Sa te bucuri de linistea si incarcarea bateriilor cat de des simti tu nevoia!

    Zi faina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. camera nu e chiar pentru mine singura,noaptea se transforma in dormitor conjugal :)), dar e aranjata dupa gustul meu si imi place sa-mi petrec timpul in ea :).

      Ștergere
  5. frumos
    de vis !
    RODICA

    RăspundețiȘtergere
  6. Hmmmm...asi dori sa-ti arat si coltisorul meu de vis dar deocamdata e doar de vis....dar stiu ca oriunde m-asi afla in oricare coltisor al lumii stiu si simt ca nu-s singura...si asi vrea sa mai adaug ca niciodata nu te epuizeaza meseria de mama , cit ar fi ea de grea mai ales ca la sf zilei cu oboseala sau fara oboseala poti pune capu jos invingatoare, fericita ca inca o zi ti-a fost dat har sa il vezi, sa il stii sanatos, sa auzi vocile zglobii care iti umple inima cu bucurie...adevarul e ca inca mai visez la acel locusor cu geamuri mari, un pat mare si inalt invelit cu o patura inflorata cu rafturi de jur imprejurul meu pline cu carti pline cu povesti , un scaun care sa ma legene, alturi un cos plin cu de toate ca asa cum am obiceiu sa lucrez nu doar un singur lucru ci daca se poate zece deodata, in fine...o pisica linga mine si un semineu ..iarna sa simt in jurul meu caldura focului si a copiilor, sa citesc povesti, sa facem cit mai multe lucruri creative....in concluzie sa ne afundam in basmul unei povesti si sa o traim fericiti...asai, visez prea mult!...dar e un vis si cine stie cindva si realitate, pt ca Domnu de vrea ni le da pe toate...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amalia, in orice camera de pe lume poti sa asezi ce spui tu, mai putin soba si poate pisica :). Cand iti gasesti pacea in suflet, orice colt poate deveni unul linistit, dupa inima ta. Acasa e acolo unde esti iubit!Te imbratisez!

      Ștergere
  7. Nu am un coltisor al meu si simt nevoia. As putea sa-l fac in dormitor, care in momentul de fata e o camera obisnuita fara "amprenta" mea in ea. Am lucrusoare dragute pe care as putea sa le pun acolo, dar de frica sa nu fie camera prea incarcata, am evitat. Ma gindesc insa, in masura posibilitatilor, sa-l fac pe gustul meu: sa renunt la jaluzelele verticale lasate de fostii proprietari si sa-i pun perdele si o draperie draguta, sa-mi cumpar un raftusor de carti si un birou dragut, ca sa nu mai stau cu laptopul pe pat sau prin bucatarie si sa am cartile dragi aproape. Si-un covoras dragut, nu ar fi rau!
    Emana liniste si armonie camaruta ta cocheta! Imi place patutul si perdeaua! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amedeya, eu am gasit perdelele la Hornbach, asta vara.Erau la reducere, n-am dat mult pe ele. Bine, nici geamul nu e f mare.Si pentru noi camera asta se transforma in dormitor noaptea, dar in rest am aranjat-o cum mi-a placut.

      Ștergere
  8. Eu aveam un locusor asemanator, dar acum il cedez fetitei meile, va fi camera ei si eu imi voi muta coltul (un adevarat colt - mult mai mic) dar al meu in balcon:) - avantajul este ca aici am si un dulap pe care-l pot folosi dedicat pentru toate prostioarele mele de lucru de mana. Mi-as dori o perdea frumoasa si romantica (a ta este foarte frumoasa) cu trandafiri:), dar in genere sunt multumita de cum arata, de cum ma simt in el, de lucrurile care-mi sunt dragi, sunt feminine, ale mele si imi dau o stare de bine:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anca, daca tot iti reamenajezi coltisorul poate gasesti si o perdea pe placul tau. Eu am si niste draperii, la fel cu perdeaua, cumparate de soacra mea de la second-hand. Daca ai magazine de genul asta sigur poti gasi ceva dragut si nu prea scump in ele.

      Ștergere
  9. Irina, ai creat un colţişor superb! Foarte potrivită pentru un loc liniştit. Trandafirii sunt tare potriviţi firilor romantice şi crează o atmosferă foarte feminină, caldă şi shabby. Am văzut odată, o cameră foarte frumoasă în revista Locuinţa mea. Era tot aşa cu trandafiri şi mi-a rămas în amintire ca o imagine a camerei de vis.
    În colţişorul de deasupra pernuţelor cred că ar mai merge şi câţiva trandafiraşi uscaţi, atârnaţi în jos, dar dacă pui tablouaşul poate e prea mult. Zic şi eu. Eu nu am colţişorul meu, nu este loc în casă. Poate doar în balconul mic.
    Te îmbrăţişez!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tablouasul vreau sa-l pun deasupra dulapurilor, nu se vad in poza.O sa revin cu imagini cand mai schimb ceva :).Mie imi plac foarte mult trandafirii, si in living am o cuvertura cu trandafirasi :))

      Ștergere
  10. Tare frumos e la tine! La noi e si chestie de spatiu. De unde nu e spatiu, nu putem cere...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ghinda, ma bucur ca-ti place!nici la noi nu e spatiul mare, de fapt camera asta are 7-8 mp, dar depinde cum amenajezi.

      Ștergere
  11. De astfel de locusor avem nevoie fiecare unde sa putem sa ne incarcam bateriile. Nu am unul special ... al meu, este intoata casa pe unde gasesc un fotoliu liber sau o masa sau un birouas.Apartamentul nostru este unul foarte mic si nu foarte luminos asa incat imi astern coltisorul dupa soarele de afara. deocamdata el imi dicteaza locul mai ales pentru cusut.
    Deocamdata asta e prezentul vom vedea ce ne rezerva viitorul. :))
    Mi-a placut postarea!
    Sa fiti binecuvantati si bucurosi!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corina, tu ai talentul de a crea coltisoare linistite si frumoase din lucruri asa de banale!porti frumosul cu tine pe unde te duci!te imbratisez, sper sa se rezolve toate problemele voastre dupa cum iti doresti si cat mai curand!

      Ștergere
  12. Întotdeauna la tine am găsit o linişte, o pace, o mulţumire care mi s-au răsfrânt mereu în suflet şi pentru care-ţi mulţumesc!
    Îmbrăţişări dragi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mariana, nimic de la mine, darurile bune sunt de sus!te imbratisez!

      Ștergere
  13. Emana caldura coltisorul tau si nu e de la calorifer :)). Am remarcat patul :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) ma gandeam eu c-o sa-l observi.Ca sa ai idee cat de mare e camera- are lungimea cat patul, plus inca putin .Cand il intind ramane spatiu pe mijloc cat sa trec :).Eu mor de dragul ei, imi place ca e asa de micuta.

      Ștergere
    2. Elena Daniela21/11/13 3:43 p.m.

      da,da, si eu am remarcat patul :) am si eu unul la fel si tare-mi place!
      ce frumoasa e cuvertura de pe pat, vad ceva cu trandafiri..e asa, delicata :)

      Ștergere
  14. Coltisorul meu are un balansoar si o fereastra mare din aceea cu pervaz lat, cu perne colorate, pe care sa poti sta sa citesti si sub pervaz neaparat un calorifer pentru iarna, deocamdata exista numai in mintea mea dar multumesc ca exista si acolo, pentru ca in ceva timp o sa apara si in realitate :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela, daca ti-l doresti o sa apara sigur.Referitor la scaunul balansoar, sa ai grija de care iei, noi avem doua, dar nu sunt asa de grozave cum mi-am imaginat ca ar fi.La ikea aveau unul fain de tot, am vazut mai de mult.

      Ștergere
    2. Am eu unul de la ikea de aprox un an si intr-adevar este foarte foarte fain, indiferent ca se da un copil tare:)) pana peste cap, sau sta un adult in el...are insa un dezavantaj, desi in magazin pare mic, in realitate e destul de marisor...

      Ștergere
    3. Elena Daniela21/11/13 3:41 p.m.

      Anca, sunt curioasa cum arata balansoarul tau de la Ikea - poate ni-l arati pe blogul tau :)
      mereu mi-am dorit unul..

      Ștergere
  15. Foarte fain e coltisorul tau! Si eu am o lampa la fel... :)

    RăspundețiȘtergere
  16. imi place, foarte placut si intim...

    RăspundețiȘtergere
  17. Este extraordinar de frumos! Te invidiez, dar te admir mult si ma bucur sincer pentru tine si pentru faptul ca ne dai idei. Nu am decat cuvinte de lauda si te pricepi, nu gluma! Mi-ar place sa am si eu asa ceva, dar nu ma pricep sa imi amenajez casuta...da, am spus-o! :( in schimb imi clatesc ochii cu toate coltisoarele tale fie ele de apartament sau, mai nou, de casa si ma bucur mereu cand ne arati. Sanatate sa va dea Dumnezeu! Alina

    RăspundețiȘtergere
  18. E frumos sa amintesti de un coltisor frumos din viata fiecaruia. M-ai facut sa ma gandesc cu drag la acest coltisor pe care il am si eu acasa. Am un balansoar in sufrageria mea, langa geam de unde se vede absolut superb soarele si apusul sau. E mirific si daca privesc de pe el, nu se vad alte blocuri decat case, asa e zona respectiva, ma duce astfel cu gandul la un camp imens unde se vede apusul de toamna sau de iarna. Stau in bloc, dar nu m-as muta de acolo tocmai din aceasta cauza. Un coltisor drag care te linisteste si te face sa multumesti pentru bucuria pe care o simti si pentru frumusetea din jurul tau pe care ai primit-o de la Divinitate. Imi place sa fac bratari, sa cos, sa creez in acel coltisor si n-as schimba nimic. Foarte inspirat articolul mai ales in acest timp din an si din viata noastra, un nou Craciun trait in locul iubit.

    RăspundețiȘtergere
  19. Frumos coltisor!Si eu visez la unul asemanator,dar deocamdata e in constructie.
    Sa ai momente linistite si binecuvantate!

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.