luni, ianuarie 07, 2013

Aranjeaza-te si incalta pantofii!



 Urmatoarea lectie pe care trebuie s-o punem in practica conform regulilor Fly Lady (dupa cea de a avea in bucatarie o chiuveta stralucitoare)
 este ca, dupa toaleta de dimineata, sa ne imbracam  frumos si sa ne incaltam cu pantofii- de preferat unii cu sireturi, pentru a nu fi descaltati cu usurinta (si, in ceea ce ma priveste, de preferat fara tocuri:))   ). Aceasta regula e valabila in special pentru casnice (in principiu cele din mediul urban), care, nefiind obligate sa plece pe undeva, isi petrec de obicei ziua imbracate in capot, trening sau chiar pijamale (am fost acolo, am facut asta :)) ).


Explicatia este ca, imbracata frumos si incaltata ai tendinta sa te comporti altfel, decat daca ai fi echipata in haine comode. Te simti mai bine in ceea ce te priveste, mai energica, gata sa te pui pe treaba!nu mai exista nici o scuza ca sa amani treburile si sa tandalesti de colo-colo!
In plus, daca esti o mamica care sta acasa, vei avea alta prezenta in fata copiilor (si poate a sotului, daca lucreaza de acasa). Cum te vad acestia toata ziua?Ciufulita, nearanjata, cu pijamalele pe tine si cu slapi comozi de casa?Imagineaza-ti cum ar fi sa te vada cu o rochita draguta (sau poate cu o fusta si o bluza ), incaltata cu ceva comod (sau cu toc, daca te tine coloana :)) ), dar "de zi", cu parul spalat proaspat si eventual putin coafat, poate cu un pic de machiaj si parfum (daca obisnuiesti)? oare cei din casa sunt mai putini importanti decat strainii care ne vad pe strada?


Cand am descoperit prima data aceasta regula, am dat fuga la piata si mi-am cumparat o pereche de pantofi draguti si comozi, nu foarte scumpi. Apoi, din hainele de toata ziua  am pus deoparte doua rochite, o fusta si cateva bluze dragute, pe care sa le port in casa.
Faptul ca am adoptat acest obicei m-a facut sa ma simt mult mai bine fata de mine insumi, si intotdeauna am avut alt spor in tot ce mi-am propus sa fac.


Desigur, exista si momente in viata cand e mai greu sa sari in pantofi de dimineata - de exemplu, cand ai un copil mic care te tine treaza toata noaptea, e mai usor sa ramai  in ceva comod, ca sa mai prinzi cateva reprize de somn in timpul zilei. Dar sa nu transformam faptul ca suntem mamici intr-o scuza pentru a nu ne prezenta in mod placut in fata noastra, in primul rand, si apoi in fata celorlalti!

Va doresc o saptamana placuta, cu spor la treaba! :)

Irina