luni, ianuarie 21, 2013

Sa avansam cu pasi mici! (1)

           sursa- flickr

 Daca v-ati lustruit zilnic chiuveta, si v-ati incaltat pantofii, sunteti gata pentru urmatoarea etapa a programului Fly Lady : pasii  mici aduc succese mari! :)
O casa ajunge la haos intr-o lunga perioada de timp, si de aceea e nevoie de o perioada lunga pentru a pune lucrurile la punct. De obicei curateniile generale (de primavara, de Craciun) ne epuizeaza prin volumul mare de munca, iar ordinea si curatenia tin maxim cateva saptamani.
De aceea este bine sa facem totul pe incet, si sa lucram cate putin, dar in mod regulat, si intorsul casei pe dos de doua ori pe an va deveni o amintire :)
  • Stabileste-ti rutina de dimineata si de seara. Incepe cu  doua-trei lucruri mici, obisnuieste-te cu ele, apoi, cu incetul, adauga si altele
  • Fii consecventa!secretul reusitei consta in consecventa. Daca te apuci de prea multe lucruri deodata , vei abandona totul foarte curand.Avem nevoie de cel putin o luna de exercitiu pentru a transforma o regula in obicei.De aceea, daca vrei sa-ti schimbi viata, trebuie sa-ti acorzi suficient timp si sa faci cate putin, dar zilnic.
  • Nu te grabi si bucura-te de drumul pe care ai pornit!nu te simti obligata sa faci totul deodata. Lucreaza cate un obicei zilnic, timp de o luna. Nu te ingrijora daca pierzi o zi-urmatoarea ia-o de la capat. Perfectiunea se obtine prin practica :).
Aici gasiti lista cu cei 31 de pasi Fly Lady- in fiecare zi trebuie adaugat un lucru nou la cele pe care le practicati deja. O sa incerc sa traduc si sa adaptez pe rand cate un pas, astfel ca in curand sa gasiti aici toata lista.
Ziua 1 - fa chiuveta sa straluceasca!
Ziua 2 - va urma :)....

Irina